Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat in sedinta de marti autorizarea ca administrator de fond de pensii administrat privat (pilonul II) a KD Fond de Pensii, se arata intr-un comunicat al institutiei. De asemenea, CSSPP a autorizat si prospectul schemei de pensii a KD Fond de Pensii.

Odata cu autorizarea prospectului schemei de pensii administrata privat, a fost aprobata si avizarea actului individual de aderare, anexat acestui prospect.

Totodata, CSSPP a aprobat autorizarea Fondului de Pensii Administrat Privat BancPost, administrat de BancPost Fond de Pensii.

In sedinta de marti, institutia a autorizat ca broker de pensii private pentru desfasurarea activitatii de marketing al fondului de pensii administrat privat trei societati: Solidaritatea Broker de Pensii Private, Rentabilitatea Broker de Pensii Private si Sef Pension Broker de Pensii Private.

Campania de aderare la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) va fi initiata la 17 septembrie. Timp de patru luni, angajatii sub 35 de ani vor fi obligati sa adere la un fond de pensii obligatorii administrate privat. Optional si salariatii intre 36 si 45 de ani pot adera la unul dintre aceste fonduri.

Pana in prezent au fost autorizati 14 administratori de fonduri de pensii private obligatorii.