De la meci la TVR

Absolvent al Institutului de Educatie Fizica si Sport, promotia 1953, Petre Popescu a intrat in TVR in 1965. „Mergeam spre Sala Floreasca sa ma uit la un meci cu un prieten. Am vazut o coada imensa la sediul Televiziunii din Moliere”, povestea Petre Popescu pentru EVZ TV, la sfarsitul anului trecut.

„Am aflat de la portar ca este vorba despre un concurs foarte mare pentru reporteri si redactori. Am intrat si eu in fata comisiei, din care facea parte si Vornicu”, continua el.

„Am fost trimis sa fac un reportaj la un meci de polo si seara, dupa ora 22.00, am intrat pe post. A doua zi, Vornicu m-a intrebat daca vreau sa prezint Jurnalul”, isi amintea Petre Popescu.

Revolutia in Studioul 4

A trait Revolutia in sediul TVR, de unde nu a plecat doua saptamani. In 22 decembrie 1989 a refuzat sa mai iasa pe post sa anunte un miting al lui Ceausescu, dupa ce, cu cateva zile inainte, la Timisoara, fusesera impuscati oameni.

„Toti cei care au intrat in studioul 4, unde Dinescu, Caramitru si ceilalti au citit proclamatia, „s-au lepadat” de carnetul de partid.

Au avut emotii si cand au plecat toti si am ramas doar noi, cei din televiziune”, povestea chiar Petre Popescu.

In perioada 1990-1997 a fost director al Directiei Relatii cu Publicul si Secretariat, transformata ulterior in Directia Studiouri Teritoriale, Relatii cu Publicul si Publicitate. Fiica lui, Oana Bantoiu, lucreaza in TVR si este consilier al presedintelui Alexandru Sassu.