Cu trei curse inainte de finalul sezonului in Formula 1, englezul Lewis Hamilton mai are doar doua puncte avans in fruntea clasamentului pilotilor, fata de coechipierul sau de la McLaren, Fernando Alonso. In ciuda revenirii campionului mondial din ultimele curse, Hamilton a anuntat ca se considera principalul favorit la titlu si totul depinde de el pentru a-si indeplini acest obiectiv.

"Nu ma tem de pilotii de la Ferrari si nici de Alonso. Nu ma tem de nimeni. Sunt optimist. Stiu ca este dificil de crezut, dar inca sunt liderul campionatului, cu doua puncte avantaj fata de urmatorul clasat. Ultimele trei etape sunt aproape si trebuie doar sa lupt in continuare", a declarat Hamilton.

In 2006, Hamilton a castigat campionatul GP2, la prima sa prezenta in aceasta competitie, si situatia a fost asemanatoare cu cea din Formula 1. Cu trei curse inainte de incheierea sezonului, avea un singur punct in fata brazilianului Nelson Piquet. La final, Hamilton a incheiat cu 12 puncte avantaj.

"Este la fel ca anul trecut asa ca am mai trecut prin asta. Am doua puncte avans, dar urmeaza trei curse noi si proaspete", a mai adaugat Hamilton.

Urmatoarea cursa a Mondialului de Formula 1 va avea loc pe 30 septembrie pe circuitul japonez Fuji Speedway, unul nou pentru toti pilotii. Marele Premiu al Japoniei s-a disputat in ultimii 20 de ani pe circuitul de la Suzuka, iar din 1977 nu s-a mai alergat pe traseul de la Fuji.