Firma Finevex din Constanta a fost selectata sa evalueze activele Fondului Proprietatea (FP) aduse ca aport la capitalul social, potrivit unui comunciat remis ieri de FP.

Finevex este o firma de apartament, sediul acesteia fiind la aceeasi adresa cu cea inscrisa in buletinul unuia dintre cei doi actionari, potrivit datelor de la Oficiul National al Registrului Comertului.

Actionarii firmei sunt Eugenia Neacsu, care detine 80% din capital, si Dumitru Neacsu, care are o participatie de 20%. Finevex are un capital social de 11.000 de lei, divizat in 110 parti sociale. Firma este insa pe lista firmelor atestate de Comisia Nationala de Valori Mobiliare (CNVM).

Selectia evaluatorului a constat in solicitarea unei cereri de oferta firmelor atestate de CNVM, iar criteriul de departajare a ofertelor a fost pretul cerut, ne-a explicat presedintele Consiliului de Supraveghere si directorul general al FP, Alexandru Paunescu.

In registrul CNVM „Evaluatori/Experti independenti” sunt 20 de persoane. „Au fost scoase (n.r. - din Registrul CNVM) persoanele fizice ca sa nu existe discutii si Big Four (n.r. - gigantii mondiali PricewaterhouseCoopers, Ernst&Young, KPMG si Deloitte), care au zis ca nu sunt interesati de procedura asta, si am cerut oferte”, a adaugat Paunescu.

Modul de evaluare a capitalului social al Fondului este precizat intr-un act normativ aprobat in acest an de guvern. Din acest motiv, Paunescu afirma ca aceasta evaluare „tine de matematica” si ca nu era nevoie de o firma de renume.

integral in EvZ