Camera Deputatilor a respins marti cererea presedintelui Traian Basescu de reexaminare a Legii privind salarizarea diplomatilor, dupa ce si senatorii facusera acelasi lucru. Votul final dat de Camera Deputatilor, care este camera decizionala, inseamna ca legea se va intoarce la Presedintie pentru promulgare.

Deputatii au adoptat cu 154 de voturi pentru, 56 impotriva si doua abtineri legea prin care se maresc salariile diplomatilor. Traian Basescu retrimisese legea salarizarii in Parlament pentru a fi modificata, deoarece o considera "excesiva".

In acest moment, singura modalitate prin care Basescu poate amana promulgarea legii este trimiterea ei la Curtea Constitutionala.

Legea privind salarizarea si alte drepturi banesti ale personalului din administratia centrala a Ministerului Afacerilor Externe si de la misiunile diplomatice se refera la cresteri salariale prin marirea coeficientilor de multiplicare pentru functiile diplomatice si consulare, cu procente cuprinse intre 85% si 186%, si prin majorarea coeficientilor de multiplicare pentru functiile de executie, cu procente cuprinse intre 186% si 204%.