Dupa infruntarea din februarie 2007, Romania si Franta vor fi iar fata in fata in primul tur din Grupa Mondiala a Cupei Davis. De aceasta data confruntarea va avea loc in Romania, dupa ce, in jocul disputat la Clermont-Ferrand, Franta s-a impus cu 4-1.

Partida se va disputa intre 8-10 februarie 2008, cel mai probabil la Bucuresti, in sala Polivalenta.

Romania si-a pastrat locul in grupa de elita a tenisului pe echipe dupa victoria din baraj in fata Japoniei, in timp ce Franta, dupa ce a trecut de tricolori, a cedat in sferturile de finala in fata Rusiei.

In partida din februarie, singurul punct al Romaniei a fost adus de perechea Florin Mergea-Horia Tecau care a invins la dublu cuplul Arnaud Clement-Michael Llodra cu 11-9 in setul decisiv.

In istoria Cupei Davis, cele doua echipe s-au infruntat de opt ori, Romania mergand mai departe o singura data, in 1974. Ultima intalnire disputata la Bucuresti a avut loc in 2003, cand Franta s-a impus tot cu 4-1.

Cel mai bine clasat jucator francez in ierarhia ATP este Richard Gasquet, locul 14. In acelasi clasament, Paul-Henri Mathieu ocupa locul 24, Gilles Simon, castigator la inceputul lunii al turneului BCR Open Romania se afla pe locul 31, Arnaud Clement ocupa pozitia a 41-a iar Fabrice Santoro se afla pe locul 43.

Pentru Romania, cea mai buna clasare o are Andrei Pavel, aflat pe pozitia a 87-a. Victor Hanescu ocupa pozitia 105, iar Adrian Cruciat este pe locul 239.

Tabloul turului intai din Grupa Mondiala a Cupei Davis

Rusia-Serbia

Cehia-Belgia

Argentina-Marea Britanie

Israel-Suedia

Germania-Coreea de Sud

Peru-Spania

ROMANIA-FRANTA

Austria-Statele Unite ale Americii