Procesul intentat de cantaretul Florin Chilian Ministerului Culturii si Cultelor, prin care artistul cere despagubri de 1 milion de euro pentru ca i-ar fi fost incalcate drepturile de autor prin folosirea piesei "Zece" in campania "Mai bine o carte" a fost amanat din nou, joi, din motive procedurale.

Noul termen de judecata a fost stabilit pentru 1 noiembrie, deoarece instanta Tribunalului Bucuresti nu a citat Oficiul Roman pentru Drepturi de Autor care, la precedentul termen, si-a exprimat intentia de a intra in acest proces din partea Ministerului Culturii si Cultelor, si nici pe avocatul Ministerului.

Cantaretul Florin Chilian a declarat, insa, potrivit site-ului Mediafax.ro, ca aceasta amanare i se pare stranie, si considera ca nu se poate ca o instanta din Romania sa uite pur si simplu sa citeze partile din dosar.

"Este foarte straniu pentru ca instanta a uitat sa citeze Oficiul Roman pentru Drepturi de Autor si pe avocatul Ministerului. E vorba de statul roman, mai precis de Guvernul Romaniei care incalca legea. Este stranie aceasta scapare a instantei. Au trecut 6 luni de zile si suntem la a treia sau a patra amanare in acest proces", a adaugat Florin Chilian.

In luna mai, Florin Chilian a deschis actiunea in instanta impotriva Ministerului Culturii si Cultelor, solicitand despagubiri de 1 milion de euro pentru ca in spotul de promovare a campaniei “Mai bine o carte” a fost folosita piesa “Zece”, fara ca artistul sa cesioneze drepturile de autor si conexe asupra compozitiei muzicale care ii apartine.