Ce poate fi mai neplacut decat o sedinta lunga si plictisitoare, programata intre orele 1 si 4 dupa-amiaza, eventual dupa ce v-ati intors de la masa? In acele momente este de ajuns sa va cufundati intr-un scaun confortabil ca va si ia somnul.

Va trebui sa luptati minute bune pana scapati de toropeala, insa o data ce gasiti o modalitate sa speriati somnul, nu vi se va mai parea ca sedinta dureaza o eternitate.

1.Luati-va o cafea. Va va tine treaz. Daca va face rau cafeaua, incercati un ceai, sucuri sau chiar o bautura energizanta. Beti-le incet. S-a demonstrat stiintific ca sorbitul bauturilor va tine treaz, chiar daca acestea nu au cofeina.

2.Apelati la presopunctura. Apasati-va usor cu degetele tamplele, masati-va palmele sau ceafa. Mai puneti sangele in miscare.

3.Mergeti la toaleta. Chiar daca nu aveti nevoie, macar va spalati pe fata. Puteti sa mergeti la toaleta la alt etaj. Nu va grabiti. Opriti-va sa schimbati doua vorbe cu colegii care nu sunt in sedinta.

4.Dezbracati-va colegii din priviri. Alegeti pe cineva care arata bine si ganditi-va cum arata fara haine. Aveti grija sa nu va uitati insistent.

5.Imaginati-va lucruri ingrozitoare. Daca tactica de mai sus nu ajuta, incercati-o pe aceasta. Imaginati-va ca torturati pe cineva din incapere. Puteti incepe chiar cu seful. Din nou, aveti grija sa nu va uitati lung la acea persoana.

6. “Hartuiti-va” colegii. Poate fi destul de amuzant daca stati fata-n fata cu un coleg care va este si foarte bun prieten. Faceti-i semn cu piciorul pe sub masa si prefaceti-va ca nu aveti habar ce se intampla. Va va lovi si el, veti continua si, probabil, in scurt timp, cineva va va face semn sa incetati.

Ca sa va amuzati si mai tare, faceti-i semne, ridicand din sparancene, unei colege care nu va suporta. Reactia ei merita tot efortul.

7.Suportati durerea. Este o tactica extrema, dar functioneaza. Cand va dati seama ca nu va mai puteti sustine capul, incercati sa va distrageti atentia provocandu-va singur durere. Ciupiti-va de obraz, muscati-va de deget sau infigeti-va un creion in picior (nu atat de tare incat sa tipati, dar indeajuns de tare incat sa va treziti).

8.Metoda creionului. Spre deosebire de precedenta, este o metoda nedureroasa. Lasati sa va cada un creion pe jos si ridicati-l. Cum veti reusi sa alungati somnul? Raspunsul e simplu: aplecandu-va sa-l luati, puneti sangele in miscare si va treziti.

Atentie! Femeile, in special cele atragatoare, care poarta fusta, nu ar trebui s-o incerce, decat daca vor sa atraga atentia vreunui barbat din sala.

9.Puneti-va creierul la lucru. Cand va plictisiti prea tare, incercati sa va amintiti versurile unui cantec vechi. Daca nu va vin in minte, incercati cu unul la moda, care va place, sau cateva replici memorabile dintr-un film. Trebuie sa-i dati creierului ceva de lucru ca sa-l tineti treaz.

10.Deschideti o fereastra. Aerul proaspat si zgomotul de pe strada va vor mai trezi si, in plus, va veti si dezmorti un pic.

Surse: ehow.com, uncyclopedia.org