La putin timp dupa plecarea lui Marius Lacatus, conducerea clubului aradean l-a numit in functia de antrenor principal pe Marin Barbu, acesta avand ca obiectiv salvarea echipei de la retrogradare. Barbu revine ca antrenor la o formatie din Liga 1 dupa aproape 5 ani si jumatate, in iunie 2002 despartindu-se de Ceahlaul Piatra Neamt.

Tot in primul esalon, "Magiun" le-a mai pregatit pe Foresta Suceava si Petrolul Ploiesti.

Noul tehnician al "Batranei Doamne" a fost de acord sa colaboreze la Arad cu secunzii lui Lacatus, Roland Nagy si Dan Tapos. Contractul dintre Marin Barbu si UTA va fi parafat dupa sedinta Consiliului de Administratie in urma careia Sandu Ion va prelua controlul total al clubului aradean dupa retragerea celuilalt finantator, Nicolae Bara.

Chirita si Tudor - exclusi din lot

Cei mai experimentati fotbalisti ai "textilistilor", portarul Daniel Tudor si fundasul Daniel Chirita (fosti purtatori ai banderolei de capitan) au fost exclusi din lot de finantatorul Sandu Ion din cauza problemelor disciplinare.

In schimb, cei 4 fotbalisti care fusesera "disponibilizati" la inceputul sezonului, Cosmin Pascovici, Corneliu Codreanu, Boban Stojanovic si Ivan Djokovic ar putea fi rechemati la antrenamentele primei echipe de noul antrenor, Marin Barbu.