Lista candidatilor la alegerile europarlamentare a ajuns, miercuri, la CNSAS, a declarat, pentru HotNews.ro, purtatorul de cuvant al Consiliului. Listele candidatilor la alegerile din 25 noiembrie trebuiau trimise spre verificare, de catre Biroul Electoral Central, la cererea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii.

Listele ar fi trebuit sa ajunga inca de luni sau de marti la CNSAS.

Tot miercuri, Biroul Electoral Central a luat in discutie sesizarea reprezentantului Partidului Romania Mare, Gheorghe Funar, care reclamase faptul ca, in capitala, au fost deja distribuiti fluturasi ai Partidului Liberal Democrat, inaintea startului oficial al campaniei electorale.

BEC fuseses sesizat ca in capitala au fost distribuiti fluturasi infatisandu-l pe Teodor Stolojan, aflat in capul listei candidatilor PLD la alegerile europarlamentare.

Gheorghe Funar a declarat, pentru HotNews.ro, ca BEC a decis sa incerce oprirea distribuirii fluturasilor. In plus, Biroul Electoral Central va face demersuri la Primaria Capitalei pentru a se stabili cine a distribuit fluturasii, in ce zone si in ce tiraj au fost ei imprimati.

Pe de alta parte, deputatii au votat, marti, un amendament la ordonanta de Guvern privind organizarea alegerilor pentru Parlamentul European, care vizeaza interzicerea difuzarii de sondaje de opinie de catre mediul audiovizual in perioada campaniei electorale.

De asemenea, a fost interzisa si difuzarea de emisiuni electorale referitoare la intentia de vot cu 30 de zile inaintea datei la care se vor desfasura alegerile, precum si prezentarea de sondaje realizate la iesirea de la urne in ziua de referinta inainte de incheierea procesului de votare.

Alegerile pentru Parlamentul European sunt programate sa aiba loc la data de 25 noiembrie.