Vodafone Romania a extins aria de acoperire a serviciilor 3G broadband - HSDPA la un numar de 41 de orase, alaturi de statiunile de pe litoral, se arata intr-un comunicat al operatorului. De asemenea, reprezentantii companiei au anuntat joi ca numarul de utilizatori ai serviciilor 3G a ajuns la 500.000.

„Ne bucuram sa oferim serviciile 3G broadband unui numar cat mai mare de clienti Vodafone, prin extinderea retelei intr-un numar total de 41 de orase.

In acelasi timp, suntem incantati sa anuntam ca zilele acestea am inregistrat o jumatate de milion de utilizatori 3G, ceea ce reprezinta un prag important pentru noi si pentru piata serviciilor 3G din Romania”, a declarat Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania.

In prezent, serviciile 3G broadband ale operatorului pot fi accesate de utilizatorii din orasele Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Iasi, Constanta, Craiova, Ploiesti, Sibiu, Oradea, Targu-Mures, Arad, Pitesti, Galati, Braila, Satu Mare, Baia Mare, Bistrita, Bacau, Buzau, Alba Iulia, Campia Turzii, Sinaia, Predeal, Azuga, Comarnic, Breaza, Busteni, Turda, Deva, Mangalia, Eforie, Sfantu

Gheorghe (judetul Covasna), Alexandria, Tulcea, Targoviste, Slatina, Giurgiu, Zalau, Valsui, Resita.

De asemenea, aceste servicii sunt disponibile si in statiunile de pe litoral: Mamaia, Costinesti, Olimp, Neptun, Cap Aurora, Venus si Vama Veche.

Bazate pe tehnologia HSDPA, serviciile Vodafone 3G broadband permit utilizatorilor viteze de transfer al datelor de pana la 2,8 Mbps.

Serviciile 3G broadband - HSDPA sunt disponibile si in roaming, in 26 de tari.

Vodafone Romania, o divizie a Vodafone Group Plc., inregistra 8,22 milioane de clienti, la data de 30 iunie.

Pe piata telefoniei mobile din Romania mai activeaza Orange cu 8,57 milioane de clienti, Cosmote cu 2,22 milioane de utilizatori si Telemobil, operatorul retelei Zapp, care avea aproximativ 500.000 de abonati la finele anului trecut.