Producatorul american de automobile Ford intentioneaza sa vanda marcile Jaguar si Land Rover UK pe care compania din Statele Unite ale Americii le detine in Marea Britanie, a declarat seful Ford Europa, John Fleming, citat de agentia Reuters.

"Suntem hotarati si in cel mult doua luni vom sti care dintre grupurile interesate de cumpararea celor doua marci va fi noul proprietar", a declarat Fleming pentru cotidianul spaniol El Mundo.

Fleming a mai spus de asemenea ca grupul Ford analizeaza inca felul in care vanzarea marcii Volvo (ce apartine tot companiei americane) va afecta compania, relateaza agentia Reuters, preluata de Newsin.

Compania Ford a anuntat, inca din luna iunie, ca e posibil sa vanda marcile Land Rover si Jaguar, continuand operatiunile de restructurare la nivel mondial. Compania a vandut brandul Aston Martin in luna martie acestui an.

Reuters anunta saptamana trecuta, citand surse avizate, ca procedurile de vanzare a celor doua marci de lux se vor incheia in urmatoarea luna.

Printre companiile care s-au declarat interesate de preluarea celor doua marci se numara One Equity Partners, Ripplewood, Terra Firma si TPG, dar si producatorul indian Tata Motors.

Fleming a precizat, de asemenea, ca Jaguar si Land Rover vor fi vandute doar impreuna, precizand: "cele doua marci sunt strans legate si acest lucru va face dificila o eventuala lor vindere separata".