Ministerul Muncii intentioneaza sa dezvolte serviciile de ingrijire la domiciliu a copiilor sub 3 ani: ministerul ar putea acorda o suma de bani pentru ca parintii sa poata plati o bona, in baza unei legi pe care Ministerul Muncii o pregateste.

Potrivit secretarului de stat in Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Theordora Bertzi, citat de NewsIn, institutia intentioneaza sa elaboreze un proiect de lege, care prevede acordarea unei sume de bani familiilor cu pana la patru copii, pe care parintii sa o foloseasca in scopul ingrijirii copiilor sub trei ani.

Astfel, parintii vor putea apela la o bona care se va ocupa de ingrijiea copilului si care va fi aleasa si platita de autoritatile locale. Familia va putea sa aleaga intre doua posibilitati, si anume aceea de a duce copilul la domiciliul bonei sau de a chema bona acasa.

Potrivit secretarului de stat, scopul acestui proiect este descurajarea creselor si incurajarea ingrijirii la domiciliu.

Proiectul de act normativ ar putea fi elaborat in urma unei cooperari intre Romania si Finlanda, in domeniul protectiei copilului.