Ministerul Justitiei, in colaborare cu institutii publice centrale, a lansat astazi, la Palatul Parlamentului, campania nationala FARA SPAGA.

Campania se deruleaza in perioada octombrie - decembrie 2007 si isi propune cresterea gradului de informare a publicului larg cu privire la cauzele si formele de manifestare a coruptiei, contribuind astfel la cresterea capacitatii institutiilor si cetatenilor de a lupta impotriva coruptiei mici.

Mesajul central al campaniei este FARA SPAGA! Fara imbogatiti din banii tai! si urmareste responsabilizarea cetatenilor in lupta impotriva coruptiei.

Campania cuprinde, pe langa componenta de comunicare nationala media, outdoor, indoor si online, si urmatoarele activitati:

-diseminarea in institutiile publice a unor materiale informative privind prevederile legale si mijloacele de combatere a coruptiei mici,

-intalniri publice cu reprezentanti ai institutiilor publice centrale si locale, ai sectorului de afaceri, ai Guvernului si Parlamentului, precum si cu reprezentanti ai asociatiilor profesionale si ai mass-media in vederea cresterii capacitatii de combatere a coruptiei;

-campanii la nivelul institutiilor de invatamant din 10 centre universitare;

-dezvoltarea unui site de informare www.faraspaga.ro;

-emisiuni TV.