Nike, cel mai mare producator de incaltaminte si imbracaminte sport, va prelua compania britanica Umbro in urma unei tranzactii in valoare de 285 de milioane de lire sterline, echivalentul a 580 de milioane de dolari, potrivit Reuters. Astfel, actionarii Umbro vor primi 193,06 pence pe actiune, cu 61% peste pretul de inchidere din 17 octombrie.

Luna trecuta, Umbro a anuntat ca profitul pe anul 2008 nu va atinge nivelul estimat, dupa ce copiile tricourilor echipei de fotbal a Angliei au inregistrat un volum slab al vanzarilor.

Compania britanica a incercat sa dezvolte o strategie care sa se concentreze mai mult asupra echipamentului de fotbal, decat asupra copiilor tricourilor echipei nationale a Angliei.

De asemenea, Umbro a sperat ca prin extinderea operatiunilor internationale, performantele sale financiare sa nu mai inregistreze oscilatii mari in anii in care au loc competitii fotbalistice majore fata de cei in care nu au loc astfel de evenimente.

Retailerul britanic de echipamente sportive JJB Sports a anuntat vineri ca a achizitionat 10,12% din actiunile Umbro pentru a-si proteja interesele pe aceasta piata.

In cadrul negocierilor, Umbro a primit consultanta din partea JPMorgan Cazenove, in timp ce Merrill Lynch a acordat consultanta firmei Nike.