Filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", castigatorul trofeului Palme d'Or de anul acesta, a fost inclus in selectia oficiala a Festivalului de film de la Stockholm. Filmul regizorului roman va fi prezentat in premiera publicului suedez pe 15 noiembrie, ora 20.00, la cinematograful Grand, potrivit unui comunicat de presa.

Cristian Mungiu va fi prezent la premiera, pentru a vorbi despre film si a raspunde la intrebarile publicului, fiind invitat de Institutul Cultural Roman de la Stockholm. Filmul va mai beneficia de doua proiectii in cadrul festivalului, pe 21, respectiv 25 noiembrie.

In Suedia, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" a fost achizitionat de distribuitorul NonStop Entertainment AB si va intra in cinematografe pe 30 noiembrie.

In afara filmului lui Mungiu, un alt film romanesc va fi prezentat in cadrul Festivalului de film de la Stockholm si anume, "California Dreamin'", al regretatului regizor Cristian Nemescu. Filmul a fost inclus in sectiunea Open Zone si urmeaza a fi proiectat pe 15, 16, 19, 20 si 21 noiembrie.