Presedintele Traian Basescu le-a facut o surpriza de proportii PSD-istilor, hotarandu-se in ultimul moment sa participe la lansarea candidatilor pe Bucuresti ai partidului. Basescu a ascultat discursul lui Geoana, dupa care le-a vorbit PSD-istilor adunati la Romexpo.

"PSD este partenerul meu la referendum", a spus Basescu, starnind aplauze firave in sala, dupa care a provocat stupefactia auditoriului: "In 1990, aici se multumea minerilor. Acum vorbim de europarlamentare". Aluzia la gestul lui Ion Iliescu - prezent si el in sala - i-a facut pe PSD-isti sa-i scandeze numele fostului presedinte.

"Abia acum am inceput sa incheiem perioada de tranzitie", a mai afirmat presedintele, vorbind despre diferentele intre evenimentele gazduite de RomExpo.

Sosirea presedintelui a fost surprinzatoare in contextul in care anuntase anterior ca nu va participa la eveniment pentru ca primise invitatia prea tarziu.

In discursul tinut la Romexpo, seful statului s-a referit la importanta alegerilor europarlamentare si la modalitati de a convinge romanii sa participe la vot in 25 noiembrie „pentru ca o prezenta slaba la vot ar fi interpretata ca lipsa de interes”.

Basescu a precizat ca s-ar fi implicat oricum in campania pentru europarlamentare si ca declansarea referendumului are la baza motive tehnice.

El a aratat ca partidele au nevoie sa fie reformate de alegatori: „si dumneavoastra aveti nevoie sa fiti reformati de electorat”, a spus presedintele referindu-se la PSD. "Votul uninominal va va ajuta sa va reformati si poate in 2-3 legislaturi veti fi realmente cel mai mare partid", i-a incurajat seful statului pe reprezentantii PSD.

Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, i-a lansat o invitatie oficiala presedintelui Traian Basescu de a participa la festivitatea de lansare a candidatilor social-democrati pentru alegerile europene pentru a da dovada de "corectitudine" si "echiditanta".

Vanghelie a spus ca hotararea de a-i transmite o invitatie oficiala presedintelui Basescu se bucura si de sprijinul lui Mircea Geoana si ca este un gest care ar dovedi intentiile bune ale sefului statului privind reformarea clasei politice: "Ni se pare normal ca dansul, daca a acceptat invitatia PD sa vina si la noi”.

La finalul discursului, Basescu le-a urat succes PSD-istilor la referendum.

Vezi cateva poze cu Basescu la PSD