Bolnavii de hemofilie vor putea folosi un nou tratament impotriva maladiei care exclude riscul de infectie cu virusuri (HIV, HCV, HBV) sau cu alti agenti patogeni, informeaza Rador.

Rezultatele clinice au aratat ca noul tratament, lansat de compania Bayer, demonstreaza un control excelent al sangerarilor. Administrarea este simpla, iar reconstituirea produsului se face fara ac.

“Lansarea acestui produs in Romania este parte a angajamentului companiei Bayer fata de comunitatea medicala si cea a pacientilor.

Credem ca avem responsabilitatea si obligatia de a sprijini toate initiativele organizatiilor profesionale din domeniul hemofiliei pentru imbunatatirea calitatii ingrijirii acestor pacienti”, a declarat Catalin Radu, reprezentantul Schering Pharma pentru Romania, citat de Rador.

In tara noastra, exista 1.500 de pacienti cu hemofilie de tip A. Lipsa factorului VIII, responsabil de aceasta forma de hemofilie, afecteaza 80-85% dintre hemofilici, potrivit dr. Luminita Rusen, de la Institutul National de Hematologie Transfuzionala. Un procent de 60% dintre hemofilici au forme severe, 28% - forme medii si 12% - usoare, a adaugat medicul.

Intr-un raport pe 2005 al Federatiei Mondiale a Hemofiliei se arata ca exista 54 de pacienti la 1 milion de locuitori.

Hemofilia este o afectiune a sangelui, transmisa genetic si care se manifesta prin sangerari spontane sau in urma traumatismelor, determinate de lipsa factorilor necesari coagularii sangelui. Boala poate duce la invaliditate.