Directorul adjunct al Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog, Toma Rus, a fost detasat pentru o perioada de trei luni in Italia, pentru a-i ajuta pe politistii italieni in anchetele legate de infractorii romani din Peninsula, la doar cateva zile dupa ce procurorii DNA au declansat urmarirea penala impotriva sa, au declarat surse oficiale, citate de NewsIn.

Rus a fost detasat in Italia print-un ordin al ministrului Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, pentru a se ocupa de problemele imigrantilor romani.

Guvernul roman a anuntat luni majorarea numarului politistilor trimisi in Italia cu pana la 30 de ofiteri.

Toma Rus, adjunctul Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog, a fost pus sub acuzare vineri de procurorii DNA pentru coruptie si trafic de influenta intr-un dosar care dateaza inca din 2006. Atat Rus cat si reprezentantii DNA au refuzat sa ofere mai multe informatii despre acest caz.

Sursele judiciare au afirmat ca ofiterul Toma Rus este cercetat intr-un dosar care priveste infractiuni economice, dar care nu l-ar viza in mod direct pe fostul sef al BCCO. Cel mai probabil Toma Rus este anchetat pentru inchirerea fraudulosa a unui spatiu care a apartinut societatii "Piscicola".