Tarom analizeaza posibilitatea de a inchiria mai multe aeronave pe termen lung, incepind de anul viitor, pentru a opera noi curse, intrucit se estimeaza o crestere a numarului de pasageri, a declarat purtatorul de cuvint al companiei, Madalin Tudor.

„Tarom vrea sa-si dezvolte rutele si analizeaza posibilitatea maririi flotei prin inchirierea pe termen lung a unor aeronave. Aceasta varianta va fi mai profitabila, iar cea a achizitionarii unor noi aeronave este exclusa“, a spus Tudor. „Tarom ia in calcul marirea rutelor operate prin inchirierea acestor aeronave.

Aparatele vor fi folosite pentru rute medii, luindu-se in calcul inchirierea atit de la firmele private, cit si de la producatorii de aeronave“, a mai spus Tudor.

Compania aeriana nationala trebuie sa-si mareasca flota pentru ca numarul pasagerilor transportati a depasit previziunile sale.

La inceputul acestui an, Tarom a estimat ca va transporta, pina la finele lui 2007, 1,5 milioane pasageri, insa dupa analizele de piata realizate ulterior s-a constatat ca numarul pasagerilor transportati de Tarom va ajunge pina la sfirsitul acestui an la 1,8 milioane de pasageri.

Tarom detine 20 de aparate, sapte ATR, 9 Boeing 737, doua Airbus A 310 si alte doua Airbus A 318.

integral in Cotidianul