Presedintele Partidului Romania Mare, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat marti ca formatiunea sa isi va retrage cei cinci europarlamentari din Grupul pentru Identitate, Traditie si Suveranitate pentru a protesta fata de declaratiile pe care Alessandra Mussolini le-a facut la adresa romanilor.

“Avem noi o vorba - ce se naste din pisica, soareci mananca. Ei bine, in cazul nepoatei Ducelui, aceasta vorba se verifica.

Nu voi tolera ca cineva sa imi jigneasca tara in acest mod”, a afirmat liderul PRM, adaugand ca, prin declaratiile ei, “Alexandra Mussolini a incalcat principiile grupului european din care facem parte impreuna, Grupul pentru Identitate, Traditie si Suveranitate”.

Vadim a precizat ca acesta este motivul pentru care cei cinci europarlamentari PRM se vor retrage din grup. “Nu putem sa facem parte dintr-un grup din care fac parte si astfel de oameni", a afirmat liderul PRM.

Alessandra Mussolini, nepoata dictatorului fascist Benito Mussolini, europarlamentar din partea partidului italian de extrema dreapta Actiunea Sociala, a declarat recent intr-un interviu pentru Cotidianul ca “romanii ne-au masacrat, au depasit mult in cruzime alte etnii” si ca Italia se afla sub “invazia” romanilor.

“Se pare ca, in 2007, romanii nu au intrat de fapt in Europa, ci in Italia”, a declarat Mussolini.

Grupul Identitate, Traditie si Suveranitate din Parlamentul European este condus de francezul Bruno Gollnisch si cuprinde, printre altii, reprezentanti ai PRM, parlamentari bulgari, un deputat independent britanic sau trei deputati ai miscarii Interesul Flamand din Belgia.

Surse din cadrul ITS au afirmat ca grupul militeaza pentru cultura europeana traditionala si suveranitatea fiecarui stat membru al Uniunii Europene, sustinand ca este sprijinit de voturile a 23 de milioane de alegatori de pe continent.

Un articol publicat in vara de revista americana Intelligence Report sustinea ca realizarea Grupului Identitate, Traditie si Suveranitate din Parlamentul Europei reprezinta “un moment important in incercarea dreptei radicale de atingere a puterii pe continent“.