Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, joi, detasarea procurorului Doru Cristescu de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) din cadrul Parchetului General la Ministerul Justitiei (MJ).

Sectia pentru procurori a decis, de asemenea, detasarea la Ministerul Justitiei a prim-procurorului Romulus Varga de la Parchetul de pe langa Judecatoria Satu Mare.

Doru Ioan Cristescu a ocupat o perioada functia de procuror sef adjunct interimar al DIICOT dupa ce fostul ministru al justitiei, Monica Macovei, a destituit vechea conducere a directiei.

Cristescu a fost schimbat din aceasta functie la inceputul lunii noiembrie 2005 de catre fostul procuror general al Romaniei, Ilie Botos. Decizia lui Botos a venit la numai cateva zile dupa ce procurorul Cristescu solicitasera verificarea conturilor a circa 50 de persoane in dosarul Rompetrol.

Doru Ioan Cristescu a participat la instrumentarea dosarului scurgerilor de informatii din cadrul Ministerului Apararii Nationale in care au fost implicati doi ziaristi vranceni, a instrumentat dosarul sirianului Omar Hayssam, precum si dosarul Bancorex.