Saptamina aceasta, la Realitatea TV, este saptamina oamenilor de afaceri la „Zece pentru Romania“. Duminica, in direct, de la 15.30, Mihai Tatulici va discuta soarta afaceristilor de tranzitie.

„Din pacate, tranzitia nu s-a terminat in ceea ce priveste mentalitatea in afaceri. Mirajulul marilor milionari nu s-a sfirsit“, declara pentru Cotidianul Dan Suciu, jurnalist economic, realizator al emisiunii „Business Class“ de la The Money Channel.

Acesta nu vede, in viitorul apropiat, nume noi in clasamentul primilor zece oameni de afaceri pentru Romania, chiar daca epoca magnatilor romani e pe duca. „Milionarii romani sint in defensiva din cauza capitalului strain. Averile mari s-au facut pina acum.

Cei mai multi vor avea averi de zece milioane, sume de genul acesta. Averi de sute de milioane nu se mai fac astazi in Romania. A inceput sa apara o clasa antreprenoriala care difera cumva de milionarii clasici ai tranzitiei. Sint noi lideri care apar, dar nu in masura in care ar putea da jos din top nume ca Patriciu si Tiriac.

Diferentele sint foarte mari, de un zero in coada. In ceea ce priveste perceptia oamenilor, cei noi, fiind mai atenti la munca de zi cu zi, nu au notorietate si e foarte greu sa o creezi in acest domeniu de business“, observa jurnalistul.

Anul acesta, numele noi au aparut in parteneriatele cu fondurile de investitii straine si in afacerile in domeniul imobiliar. In ceea ce priveste veteranii, citeva schimbari au intervenit si printre ei, in ultimii doi ani.

Dinu Patriciu a devenit recent cel mai bogat om din Romania, dupa ce a vindut Rompetrolul unei companii din Kazahstan.

Integral in Cotidianul