Peste 2.000 de locuri de munca in mai mult de 50 de companii vor fi oferite in cadrul targului de job-uri organizat la Expo Transilvania, in 20 noiembrie, in paralel cu o serie de manifestari expozitionale, anunta cotidianul Ziua de Cluj. Aproape jumatate dintre posturi sunt in domeniul retail, o cerere mare fiind si in domeniul constructiilor.

La targ vor fi prezenti inclusiv reprezentanti ai Directiei Generale de Protectie Sociala si Protectia Copilului, care vor promova angajarea persoanelor cu dizabilitati.

Marea absenta a bursei va fi Nokia, care nu a oferit, inca, o situatie actualizata a angajarilor.

Directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca din Cluj, Daniel Don, spune ca vor fi puse la dispozitie intre 900 si 1000 de slujbe de catre companii din domeniul retail.

Sute de locuri de munca la Iulius Mall si Polus Center

La targ vor participa reprezentanti ai celor doua hypermarket-uri din Iulius Mall si Polus Center, Auchan, respectiv Carrefour, dar si Real Hypermarket, Cora, Kaufland si BauMax.

In afara hipermarket-urilor, exista si alte societati prezente in Polus Center si Iulius Mall care inca nu si-au acoperit complet structura de personal, printre care Alb si Negru, American Restaurant System (operator al Pizza Hut in Romania, prezent cu restaurante in ambele centre comerciale importante din Cluj) si Azali Trading, ce detine franciza pentru mai multe brand-uri din Polus Center.

Azali Trading cauta angajati pentru Oviesse, Piazza Italia, Cool Cat, Extyn si alte magazine ce se deschid in Polus. Potrivit responsabililor de resurse umane ai Azali, pentru magazinele deschise au fost gasiti in jur de 85% dintre angajatii necesari.

500 de job-uri la Emerson

Unul dintre marii angajatori este Emerson, care, potrivit lui Daniel Don, va avea nevoie de 400-500 de angajati.

Alaturi de segmentul de retail, va fi bine reprezentat la targ si sectorul constructiilor, printre angajatori numarandu-se doua dintre cele mai mari companii din aceasta piata, ACI Cluj si Transilvania Constructii.

Societatile prezente la evenimentul de saptamana viitoare cauta inclusiv angajati cu studii superioare. “Exista posturi de sefi de magazine, se cauta manageri de raioane, ingineri, economisti”, a explicat Daniel Don.

Nokia, marea absenta

Daniel Don a anuntat ca marele absent al targului va fi Nokia, compania finlandeza nefiind invitata din cauza faptului ca nu a dat niciun raspuns la solicitarea transmisa inclusiv in Finlanda, privind prezentarea unui raport legat de situatia angajarilor.

Nokia va construi la Jucu, in apropiere de Cluj, o fabrica de telefoane mobile pentru care a anuntat ca va angaja, intr-o prima etapa, 500 de persoane.