Antena 3 a lansat un nou atac impotriva DNA in aceasta dimineata, sugerand ca ancheta DNA in cazul Hrebenciuc ar fi politica. Invitat in studio, jurnalistul Razvan Savaliuc a declarat ca "nu crede in asemenea dosare" si ca "DNA a reusit sa dea jos din functie in ultima saptamana doi vicepresedinti PSD". Realizatorul emisiuni a intrebat la un moment dat: "Eu ce sa inteleg, ca DNA alege presedintele anul asta sau cum" si a acuzat DNA ca ancheteaza doar lideri PSD.

Atacurile Antenei 3, care au continuat pe toata durata emisiunii impotriva DNA, au loc in cotextul in care Andrei Hrebenciuc, fiul lui deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, a fost retinut de procurorii DNA, joi dimineata, dupa mai bine de 4 ore de audieri.

In acelasi dosar sunt urmariti penal parlamentarii PSD Viorel Hrebenciuc si Dan Sova, Dumitru Iliescu, fostul sef al Serviciului de Paza si Protectie (SPP).

Potrivit unui comunicat DNA, Dumitru Iliescu este urmarit penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si cumparare de influenta.

Nota: Articolele publicate in aceasta sectiune sunt parte a unui proiect de monitorizare a comportamentului televiziunilor in campania electorale. Proiectul este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.