Presedintele PNL Timis, Nicolae Robu, s-a declarat nemultumit de scorul obtinut de PNL in alegerile parlamentare, anuntat de exit-poll-uri, si a declarat duminica seara ca sunt necesare alegeri "cat mai repede, in judet si in tara, la nivelul PNL, pentru a se ajunge la conduceri legitime, stabilite prin alegeri democratice", transmite Agerpres.

Nicolae RobuFoto: Agerpres

"Noi trebuie sa facem alegeri cat mai repede si in Timis si in toata tara, la nivelul PNL. Pana la alegeri cineva trebuie sa joace rolul de presedinte, ca-l joc eu, ca-l joaca altii, este prea putin important, dar trebuie sa ajungem la conduceri legitime, stabilite prin alegeri democratice, si asta cat mai repede", a afirmat Nicolae Robu.

Intrebat de presa daca PNL ar fi fost mai "coagulat" in jurul lui Dacian Ciolos ca presedinte al PNL, Robu a spus ca "mai multe lucruri vom spune dupa ce vom vedea cifrele exacte si vom face si o analiza serioasa sa vedem tot ceea ce s-a intamplat".

"O sa discutam de maine incolo, dupa ce avem datele. Sunt foarte multe lucruri de spus, eu, din pacate, am intuit foarte mult din ceea ce s-a intamplat, dar nu vreau sa vorbesc acum prea multe", a punctat Robu.

Nicolae Robu a afirmat ca PSD are "un scor mare".

"Intr-adevar, este peste asteptarile mele personale si ale PNL, in general, dar daca asta este vointa poporului roman va trebui sa acceptam si sa mergem inainte. Nu se opreste timpul acum, indiferent care vor fi rezultatele finale. Viata merge inainte, ne vom stradui sa facem treaba cat mai buna noi, cei care ocupam pozitii in administratie, ca si pana acum", a spus Robu.

Nicolae Robu a mai subliniat ca in ceea ce priveste "jocul politic va trebui sa tragem toate invatamintele de rigoare".

"Si cand scorul este la circa 20%, sper sa fie mai mult in final, este limpede ca avem de tras invataminte. Din toata aceasta experienta vor trebui sa invete toti cei ce vor face politica, pe viitor, pentru ca a fost o experienta foarte interesanta", a adaugat Robu.

Presedintele PNL Timis si-a exprimat nemultumirea si in ceea ce priveste prezenta la vot, pe care a apreciat-o ca fiind "foarte scazuta".

"Cu gust amar spun ca este o traditie deja ca prezenta la vot sa fie foarte scazuta (...), dar daca asa considera cetatenii nu putem decat sa le recunoastem si aceasta optiune de a nu se implica", a afirmat Robu.

In opinia sa, prezenta la urne in Timisoara a fost de data aceasta "multumitoare", chiar daca a facut apel ca oamenii sa iasa la vot.

"In judet, prezenta a fost surprinzator de slaba in foarte multe dintre localitatile unde noi avem primari, mult mai slaba decat la alegerile locale. Si asta va si explica scorul pe care-l vom avea pe Timis. Nu am nicio explicatie pentru aceasta prezenta slaba (in localitatile cu primari PNL, n.r.)", a conchis Robu.