Presedintele Partidului Comunistilor, Vladimir Voronin, refuza sa-l sustina pe Igor Dodon in turul II al alegerilor prezidentiale, spunand ca "biografia politica" a liderului socialistilor nu poate fi iertata, scrieDeschide.md.

Vladimir VoroninFoto: Agerpres

Voronin i-a amintit lui Dodon in cadrul unei conferinte de presa despre votul acordat lui Nicolae Timofti in 2012.

"Impreuna cu Zinaida Greceanii si Veronica Abramciuc, au votat pentru Timofti. Dodon trebuie sa-si aminteasca de biografia sa politica. Nu avem temei si argumente sa-l sustinem... Ne-a vandut pentru 3 milioane de euro... Faptul ca ei se numesc socialisti nu inseamna nimic, urmariti ce politica promoveaza", a spus liderul comunist.

Voronin a dat de inteles ca nu-l va ierta pe Dodon pentru votul acestuia in 2012 pentru candidatura lui Nicolae Timofti la functia de presedinte.

"Nu suntem razbunatori, dar avem memorie buna. Daca nu era sa-l voteze pe Timofti, astazi nu eram sa stam cu ratele mute. Moldova era sa aiba o alta dezvoltare. Aceste lucruri nu se iarta", a declarat liderul comunistilor.

Deschide.md aminteste ca luni, in cadrul unei conferinte de presa, Igor Dodon s-a adresat catre reprezentantii "Partidului Nostru" si PCRM cu propunerea de a se uni in turul II al alegerilor prezidentiale pentru a obtine victoria in fata unui candidat de "dreapta".