Primăria Sectorului 3 pune celebrele borduri prefabricate și reamenajează câteva zone din Piața Unirii din Capitală. Din cauza lucrărilor, semafoarele nu au funcționat, iar traficul a fost dirijat de polițiști. Piața Unirii este în administrarea Primăriei Capitalei, iar într-un răspuns adresat HotNews.ro, reprezentanții instituției spun că Primăria Sectorului 3 nu le-a cerut acordul.

Borduri Piața Unirii 1Foto: Hotnews
  • „Lucrările efectuate de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii fac parte din categoria celor de reabilitare (înlocuire borduri, reasfaltare, reabilitare spații verzi), astfel nu este necesar avizul Comisiei Tehnice de Circulație (care ar fi necesar în cazul modernizărilor/reconfigurărilor).
  • Acordul în acest caz (al lucrărilor făcute de Primăria sectorului 3 - n.r.) revine în sarcina administratorului drumului, care, pentru Piața Unirii, este Administrația Străzilor Bucureşti. Facem precizarea că Administrația Străzilor nu primit nicio solicitare pentru eliberarea unui acord pentru lucrările executate de Primăria Sector 3 în zona Piaţa Unirii”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

HotNews.ro a solicitat un punct de vedere la Primăria Sectorului 3, când vom primi un răspuns îl vom publica.

Din ce se vede la fața locului, se reamenajează insulele de piatră de la trecerile de pietoni, au fost puse borduri noi, a fost adus pământ și se pare că va fi amenajată și o zonă verde.

În anumite zone din piață, era nevoie de lucrări de reamenajare, dar în altele, nu, bordurile vechi, de granit și pavajul de granit fiind în stare bună.

FOTO Piața Unirii înainte de reamenajări

Recent, Consiliul Local Sector 3, cu votul consilierilor PNL, PSD și PB2020, a dat permisiunea Primăriei Sectorului 3 să cumpere de la una dintre societățile sale- Algorithm Construcții S3 - borduri, jardiniere și alte elemente din beton prefabricat în valoare de peste 15 milioane lei.