O descoperire geografica de ultima ora arata ca municipiul Buzau este cel mai mare oras din Romania aflat la jumatatea distantei dintre Polul Nord si Ecuator, pozitie ce ar putea fi valorificata ca brand turistic, a anuntat luni primarul localitatii, Constantin Toma.

Constantin Toma, primarul din BuzauFoto: Agerpres

"Am primit de Ziua Nationala o adresa de la un reputat geograf, Alexandru Boroiu, de la Universitatea din Pitesti, conform caruia Buzaul este cel mai mare oras din Romania situat fix la jumatatea distantei dintre Polul Nord si Ecuator", a declarat pentru Agerpres primarul municipiului Buzau.

El a spus ca in adresa transmisa de geograf, acesta mentioneaza ca municipalitatea poate "cultiva" un nou brand turistic, benefic pentru comunitatea locala.

"Buzaul are o pozitie geografica speciala, ce poate fi valorificata excelent ca brand turistic (...). Este motivul pentru care va transmit astazi de Ziua Nationala a Romaniei fisierul atasat, care justifica stiintific faptul ca municipiul Buzau este cel mai mare oras din Romania situat exact la jumatatea distantei Ecuator - Polul Nord, astfel ca administratia locala poate cultiva, justificat stiintific, un nou brand turistic, benefic pentru comunitatea locala", a afirmat Alexandru Boroiu.

Totodata, potrivit lui Toma, geograful s-a aratat dispus sa se deplaseze la Buzau, pentru a demonstra afirmatiile facute si a oferi informatii suplimentare.

Alexandru Boroiu este prodecan al Facultatii de Mecanica si Tehnologie din cadrul Universitatii de Stat din Pitesti. Este autorul a 29 de carti si manuale universitare, precum si a peste 200 de lucrari stiintifice publicate.