In acest an, Capitala inregistreaza o premiera, avand doua targuri de Craciun: Unul in Piata Constitutiei si unul in Piata Victoriei. Cel din urma reprezinta o alta premiera, deoarece in aceasta locatia nu s-a mai realizat niciun targ sau concert in ultimii zece ani. In plus, Piata Universitatii, zona cu statui, va fi ocupata de un alt eveniment dedicat sarbatorilor de iarna. Prin organizarea acestor evenimente, indirect, Primaria Capitalei interzice practic organizarea protestelor impotriva modificarilor la legile Justitiei, deoarece nu pot avea loc doua evenimente in acelasi timp si in acelasi loc.

HotNews.roFoto: Hotnews

Targul din Piata Constitutiei

Targul de Craciun organizat de Primaria Capitalei in Piata Constitutiei (Palatul Parlamentului) se deschide pe 1 decembrie si va fi inchis pe 27 decembrie. Evenimentul este organizat prin CREART.

Evenimentul este deschis zilnic și reunește o zonă gastronomică variată cu produse specific românești, un târg de meșteșuguri și produse tradiționale cu peste 100 de căsuțe, spectacole de muzică și dans din folclorul românesc, concerte, precum și activități interactive: pationar în aer liber, carusel, ateliere creative și Casa lui Moș Crăciun.

Evenimente in Piata Universitatii

Deocamdata nu se stie clar ce evenimente se vor organiza in Piata Universitatii, zona cu statui, dar in piata a fost deja instalat un brad si a fost imprejmuita o zona. In anii trecuti si aici a fost organizat un mini-targ de Craciun.

Targul din Piata Victoriei

Primaria Capitalei va organiza, prin intermediul PROEDUS si ARCUB, in perioada 05 - 17 decembrie, in Piata Victoriei, evenimentul cultural dedicat copiilor "Targ de sarbatori - Festival de colinde si obiceiuri de iarna".

De remarcat organizarea rapida, practic peste noapte, a acestui eveniment, precum si folosirea copiilor ca pretext pentru necesitatea festivalului.

In alvelola centrala a Pietei Victoriei, adica exact locul in care traditional se strang demonstrantii, vor fi amplasate 30 de casute si o scena pe care vor evolua ansambluri de copii si "artisti consacrati", potrivit Primariei. Targul va fi deschis in perioada mentionata, zilnic, intre orele 10 si 22. Pentru accesul vizitatorilor vor fi amenajate treceri de pietoni temporare.

Tot in Piata Victoriei va avea loc, pe 31 decembrie, intre orele 19.00 si 1.00, Concertul de Revelion organizat de Primaria Capitalei. Primaria nu a anuntat inca ce artisti vor canta la concert. Cu aceasta ocazie, traficul auto prin Piata Victoriei va fi restrictionat.

Interesant este ca desi mai sunt cateva zile pana incepe instalarea targului, evenimentul nu a aparut pana acum in agenda ARCUB si PROEDUS, unde cele doua institutii afiseaza evenimentele viitoare, iar pe site-ul de licitatii publice nu s-a desfasurat o procedura de licitatie pentru organizarea evenimentului.