Al al unsprezecelea mars al biciclistilor din Bucuresti va avea loc sambata, 23 septembrie, au anuntat organizatorii, asociatia OPTAR. Evenimentul reprezeninta o forma de protest fata de modul in care autoritatile locale administreaza orasul si a faptului ca nu exista piste pentru biciclete. Plecarea in mars se va face la ora 15.30 de la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herastrau.

Marsul biciclistilor 22 aprilie 2017Foto: Hotnews

Traseul pe care se va desfasura evenimentul este: raseul Bdul Maresal Constantin Prezan - Arcul de Triumf - Sos Pavel Dimitrievici Kiseleff - Pta Victoriei - Sos Nicolae Titulescu - Pasajul Basarab - Sos Grozavesti - Intoarcere la Intrarea Grozavesti - Sos Grozavesti - Pasajul Basarab - Sos Nicolae Titulescu - P-ta Victoriei - Calea Victoriei - Bdul Regina Elisabeta - Bdul Schitu Magureanu - Pod Izvor - Splaiul Independentei - Bdul Libertatii - Bdul Natiunile Unite - Strada Izvor - Calea 13 Sepembrie - Bdul Libertatii - Bdul Unirii - Bdul Dimitrie Cantemir - Parcul Tineretului.

"Este un protest impotriva administratiei locale, cea care si-a castigat, pe buna dreptate, supra-numele de Primaria Zero! Dupa ce a uimit o tara intreaga, sustinand ca va rezolva problema traficului din Bucuresti in 6 luni, promisiunile Gabrielei Firea au curs lant, in cele 450 de zile de mandat. Totusi, masuratorile companiei de echipament de navigatie Tom-Tom au aratat ca in 2016 a avut loc cea mai accentuata crestere a congestiilor din ultimii 5 ani (7%), demonstrand faptul ca lucrurile s-au inrautatit. In ciuda agravarii situatiei, administratia Firea nu a facut nimic pentru a reduce problemele generate de trafic. Mai grav este faptul ca Primaria Capitalei, prin realizarea defectuoasa a benzii RATB din zona Baneasa, a reusit sa compromita idee necesitatii acestui tip de amenajari. Printre cele mai grave erori sunt lipsa de comunicare si neintelegerea modului in care se deplaseaza oamenii. (...)Banda RATB a fost desfiintata in prima zi de munca de la darea in folosinta (luni) fara sa existe vreun semnal ca Primaria intentioneaza sa realizeze corect astfel de lucrari. (...) Nici in privinta infrastructurii pentru biciclete Primaria Capitalei nu face nimic", se arata in comunicatul organizatorilor.

Marsul biciclistilor se organizeaza de doua ori pe an, incepand din 2012, si aduna mii de participanti.

Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR) este o asociatie care sustine dezvoltarea mobilitatii urbane prin oferirea de alternative viabile de deplasare pentru cetateni, indiferent cum aleg sa se deplaseze: pe jos, cu bicicleta, cu transportul public sau cu autoturismul.