Castelul Corvinilor va fi restaurat cu fonduri europene de circa 22 milioane lei

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Joi, 4 mai 2017, 10:20 Actualitate | Administratie Locala

Castelul Corvinilor
Foto: USER UPLOADED
Castelul Corvinilor va fi restaurat prin fonduri europene, pentru acest proiect fiind alocata suma de 22 milioane de lei. Contractul de finantare a fost semnat pe 3 mai de ministrul Dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene, Sevil Shhaideh. Dupa restaurare, se estimeaza ca numarul vizitatorilor va creste cu 86.896 de turisti (de la 260.766 de vizitatori pe an inainte de interventia asupra obiectivului de patrimoniu, la 347.662 de vizitatori dupa interventia asupra obiectivului de patrimoniu).

Proiectul va fi realizat prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 5 - Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, Prioritatea de investitii 5.1 - Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural si are o durata de implementare de 62 de luni.

Dupa restaurare, se estimeaza ca numarul vizitatorilor va creste cu 86.896 de turisti (de la 260.766 de vizitatori pe an inainte de interventia asupra obiectivului de patrimoniu, la 347.662 de vizitatori dupa interventia asupra obiectivului de patrimoniu).

Valoarea totala a proiectului este de 21.884.908,73 de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate de MDRAPFE - AM POR este de 21.447.210,55 de lei (4.841.356,79 de euro), reprezentand 98% din valoarea eligibila a proiectului.

"Contractul semnat astazi dovedeste inca o data cat de important este sa atragem fondurile europene pe care le avem la dispozitie. Castelul Hunedoarei (numit si Castelul Corvinilor sau al Huniazilor) este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura gotica din Romania, considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, si, prin lucrarile de consolidare care vor fi facute in cadrul acestui proiect, ne dorim sa-l valorificam la standarde europene", a declarat Sevil Shhaideh, subliniind ca Romania isi propune ca totalul sumelor rambursate de la Comisia Europeana, la finalul anului, sa fie de 5,2 miliarde de euro.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

1010 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri