Ioan Ciulea, consilier municipal la Medias, a depus la Primarie o propunere de hotarare prin care cere ca toti cetatenii din oras care au caini de curte ce latra prea tare sa le scoata corzile vocale sau, daca nu vor sa-si opereze animalele de companie, sa le 'instraineze', scrie Agerpres.

'Propun modificarea si completarea Hotararii Consiliului Local Medias 52/2009 privind normele si regimul contraventiilor privind cresterea, detinerea si protectia animalelor in municipiul Medias. Propun modificarea articolului 7 prin introducerea unui aliniat nou, respectiv aliniatul 6, cu urmatorul continut: obligarea detinatorilor persoane fizice si juridice de caini care tulbura linistea publica a locatarilor la casa prin latratul continu prin intensitate mare, acest lucru sa se faca cu acordul vecinilor in scris si totodata sa-si opereze animalul la corzile vocale sau dupa caz instrainarea animalului', propune consilierul Ciulea, in documentul inregistrat luni, la Primaria Municipiului Medias.

Purtatorul de cuvant a Primariei Medias, Ioana Fagadar, a explicat, miercuri, ca Ioan Ciulea urmeaza ca luni, 22 februarie, sa prezinte aceasta initiativa, colegilor sai, in sedinta Consiliului Local.

Daca aceasta initiativa va fi si pe placul colegilor sai din Consiliul Municipal de la Medias, atunci propunerea privind scoaterea corzilor vocale la cainii din curtile cetatenilor va fi supusa unei dezbateri publice.