Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a anuntat, luni, ca va muta cei 18 palmieri din intersectia de la Brancoveanu in Parcul Oraselul Copiilor, unde va amenaja o plaja exotica. In sezonul rece arborii au stat in serele Administratiei Domeniului Public sector 4. In intersectia de la Brancoveanu, in locul palmierilor, Piedone promite ca va amenaja ceva "deosebit".

PalmieriFoto: Primaria Sector 4

"Ca in fiecare an, odata cu venirea primaverii, celebrii palmieri care infrumusetau in sezonul cald intersectia "Brancoveanu", gazduiti iarna de serele ADPP Sector 4, sunt replantati. Anul acesta insa, in conditiile in care in Sectorul 4 sunt aproape finalizate lucrarile de amenajare a Oraselului Copiilor, Primarul Cristian Popescu Piedone a decis ca acestia sa fie amplasati in aceasta locatie, intr-o amenajare peisagistica deosebita, ce presupune inclusiv o plaja ecologica. Astfel, cei 18 palmieri vor conferi zonei din Orasel o imagine similara peisajelor specifice tarilor din care provin, oferind bucurestenilor care nu vor ajunge pe litoral posibilitatea de a se recreea in zilele toride", se arata intr-un comunicat al Primariei sector 4.

Decizia Primarului Cristian Popescu Piedone de a reloca arborii a fost adoptata in urma consultarilor avute cu diversi peisagisti, care au recomandat ca farmecul plajei ecologice sa fie intregit de prezenta exoticilor arbori, sustin reprezentantii institutiei.

"Am reamplasat palmierii, insa, odata ce ei vor infrumuseta Oraselul Copiilor, nu putem sa vaduvim locatia care i-a gazduit an de an, respectiv, intersectia Brancoveanu. De aceea, am pregatit o frumoasa surpriza locuitorilor din aceasta zona, care va beneficia curand de o amenajare peisagistica deosebita", a declarat Piedone.