Castigatorii concursului, desemnati prin tragere la sorti sunt:

  • Simona Necoara
  • Florin Serafim
  • Gabriel Olteanu
  • Adriana Cazacu
  • Ciprian Ivana

In prag de sarbatori, Hotnews.ro si Targul Taranului Roman te poftesc la bucate taranesti pentru guri imparatesti.Trimite un email cu numele unui produs traditional romanesc specific Craciunului pe adresa concurs[at]hotnews.ro pana vineri, 12 decembrie, ora 12:00 si poti castiga un cos cu bunatati pregatite in casa, dupa retete vechi romanesti. Daca te numeri printre castigator, te asteptam sa ridici premiul sambata sau duminica in Targul Taranului Roman, la Bursa de Marfuri Creative, langa Piata de flori Cosbuc.

Regulamentul Concursului:

Organizatori:Hotnews.ro si Targul Taranului Roman

Numarul premiilor:5

Participarea la concurs: Participantii sunt rugati sa trimita un e-mail pe adresa

concurs[at]hotnews.ro, care trebuie sa contina urmatoarele informatii:

- raspunsul corect la intrebare;

- datele personale ( nume, prenume,adresa, telefon);

Atentie! Numai e-mailurile care contin aceste date vor fi validate si permise in concurs.

Continutul premiilor: Cosuri cu produse traditionale romanesti: carnati cu usturoi sau busuioc, pastrama de porc, branza de burduf / telemea, miere poliflora, paine pe vatra si alte bunataturi traditionale specifice regiunilor: Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Oltenia. Produsele traditionale sunt preparate in casa de producatori de produse traditionale si atestate ca atare. Modalitatea in care sunt obtinute respecta intocmai atat retetele traditionale, cat si procedeul de preparare.

Desemnarea castigatorilor: Castigatorii vor fi desemnati prin tragere la sorti. Vor participa la tragerea la sorti doar raspunsurile corecte. Corectitudinea nu se testeaza pe baza de dictionare gastronomice si etnografice, ci vor fi considerate atat denumirile populare, dar si descrierile sugestive ale produsului (ex: carnati de porc cu mult usturoi, traditionali din Oltenia).

Anuntarea castigatorilor:Castigatorii vor fi anuntati public, pe site-ul Hotnews.ro, vineri-duminica, 12-14 decembrie 2008.

Ridicarea premiilor: Premiile vor putea fi ridicate, din Targul Taranului Roman, pe 13 sau 14 decembrie 2008, sambata si duminica, pe baza actului de identitate.

Locatia targului: Bursa de Marfuri Creative, vis-à-vis de Piata de flori Cosbuc, Calea Rahovei 196A, zona Uranus, Bucuresti.

Orarul de desfasurare a targului:sambata, intre orele 10: 00 si 17:00, si duminica, intre orele 10:00 si 14:00.

Mijloace de transport in comun: tramvaiul 32, Statia George Cosbuc (tramvaiul circula cu plecare de la Piata Unirii).

Orientare pe harta: www.targultaranuluiroman.ro/locatie

Despre Targul Taranului Roman: Este organizat de Grupul de Initiativa “Radu Anton Roman” si Asociatia Prietenii Muzeului Taranului Roman si se desfasoara de peste un an, fiind inaugurat in decembrie 2007, cu ocazia unei editii dedicate Craciunului. In perioada aprilie – octombrie 2008, targul s-a tinut in Piata Amzei, iar in luna noiembrie 2008 a fost gazduit de Muzeul Taranului Roman. Targul Taranului Roman aduce in Bucuresti produse traditionale, prezentate direct de producatori, si organizeaza frecvent evenimente menite sa sustina pastrarea traditiile romanesti. Prin locatiile alese, organizatorii si-au propus sa atraga atentia asupra unor spatii publice din Bucuresti cazute in uitare sau prea putin valorificate prin evenimente urbane. www.targultaranului.ro