Juristii parlamentari au inceput sa lucreze mai cu spor,mai tragand chiulul la verificarea dosarelor cele patru fosti sau actuali ministri. peremistul Lucian Bolcas a sugerat la iesirea de la sedinta, ca Nastase si Mitrea ar putea avea acces la probele din dosare daca doresc. Bolcas a precizat ca membrii subcomsiei juridice au dreptul sa decida cine particpa si cine nu la verificarea probelor. Prezenta la verificarea dosarelor a fost redusa la Camera Deputatilor, inregistrandu-se prezenta a doar 4 deputati, in vreme ce colegii de la Senat au trecut deja la ascultarea probelor audio video.

Juristii parlamentari au inceput sa lucreze mai cu spor,mai tragand chiulul la verificarea dosarelor cele patru fosti sau actuali ministri. La Camera Deputatilor, juristii nu s-au inghesuit la sedinta subcomisiei, doar 3 deputati incepand propriu zis studierea probelor. La studiul dosarelor lui Mitrea si Nastase a avut acces si deputatul PSD, Eugen Nicolicea, finul lui Miron Mitrea. Pe de alta parte, la Senat juristii subcomisiei s-au pus serios pe treaba trecand la ascultarea probelor audio video in dosarele lui Pacuraru si Seres. Ca sa auda mai bine, senatorii au solicitat staff-ului tehnic boxe audio.

Deputatii juristi au tras chiulul, finul lui Mitrea a semnat condica

La ora 10:00 de dimneata in sala sedintei subcomisiei care analizeaza dosarele lui Mitrea si Nastase nu erau prezenti decat doi de[utati. Dragos Ujeniuc(PNL)si Eugen Nicolicea (PSD). Acesta din urma nu are calitate de membru al subcomisiei. Dupa doua ore si-au facut aparitia peremistul Lucian Bolcas. Si Sergiu Andon, presedintele comsiei.

Bolcas a explicat si prezenta finului lui Mitrea, deputatul Eugen Nicolicea. Potrivit lui Bolcas , “regulamentul Camerei prevede ca orice deputat poate sa fie inlocuit pe baza unei delegatii. Cum domnul Nicolicea este deputat PSD a fost delegat de Iordache sa-l inlocuiasca”

Mitrea si Nastase ar putea avea acces la probele din dosare

Lucian Bolcas a parasit insa in scurt timp sala si, spre norocul presei si in ciuda lui Sergiu Andon(care anunutase ca nici un deputat nu va face declaratii pe subiectul dosarelor) a facut comentarii.

Bolcas a declarat ca accesul lui Miron Mitrea si Adrian Nastase la dosarele proprii ar putea fi discutat si decis de catre comsia juridica.”Deocamdata nu au exista astfel de cereri din partea celor doi colegi ai nostri”, a precizat peremistul.

Conducerea Camerei Deputatilor a decis luni procedura de urmat in cazul dosarelor lui Miron Mitrea si Adrian Nastase, insa deputatii juristi, conform declaratiei lui Bolcas pot hotari pasii procedurali

Senatorii au cerut boxe mai mari pentru ascultarea probelor audio-videoIn vreme ce la Camera Deputatilor, batea vantul la studierea dosarlor, la Senat membrii comsiei juridice au trecut deja la verificarea probelor. Senatorii juristi au pe masa de lucru dosarele lui Seres si Pacuraru si au inceput cu verificarea inregistrariloe audio-video. Cum sedinta s-a desasurat cu usile inchise, senatorii au avut libertatea de-a a asculta in voie probele audio. De altfel, acestia au cerut staffului tehnic boxe mai mari pentru calitatea sunetului.