Mădălin Hodor, cercetător la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securitații, spune că ”documentul” postat de noul secretar la Ministerul Energiei, Radu-Mihai Cristescu ce ar arăta că Traian Băsescu ar fi făcut parte dintr-o rețea operativă din Portul Constanța este un fals.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Fals. Fals. Fals.”, scrie Hodor pe Facebook, precizând că asa-zisul document a mai fost prezentat la Antena 3.

Cercetătorul CNSAS arată că ”falsul s-a realizat prin suprapunerea mijlocului (partea scrisa cu Times New Roman) peste un document cu antet vechi” și explică faptul că limbajul folosit nu era specific Securității.

”Exemplu: 'subvenționarea rețelei informative (subvenționarea? serios?) sau organ operativ (fie era organ, fie era lucrător operati"). Nu există legătură directa în categoria colaboratorilor Securității”, scrie Hodor pe pagina personală de Facebook.

Radu- Mihai Cristescu este noul secretar de stat la Ministerul Energiei, potrivit unei decizii a premierului Viorica Dăncilă publicată miercuri în Monitorul Oficial. Cristescu este un personaj controversat, fost lider al PMP și fost președinte al Agenției Domeniului Statului, funcție din care a fost demis deoarece ar fi susținut ilegal interesele familiei Voiculescu. La doar o zi de la numirea în noua funcție, Cristescu l-a atacat dur pe Traian Băsescu, fostul său șef pe linie politică.

Cristescu a publicat joi dimineață, pe pagina sa de Facebook, un presupus document adresat generalului Iulian Vlad care arată că Băsescu ar fi făcut parte dintr-o rețea operativă din Portul Constanța în care se scrie că "despre Băsescu Traian precizăm că își manifestă pe deplin adeziunea față de politica PCR și am ordonat susținerea sa materială cu suma de 1.500 dolari SUA pentru subvenționarea rețelei în cadrul noilor deziderate".