Primaria Capitalei va cheltui circa 216 milioane lei pentru reabilitarea termică a 132 de blocuri din sectoarele 3,4 și 6, potrivit unor proiecte de hotărâre înaintate de primarul Gabriela Firea și adoptate joi de Consiliul General. Sectorul 1 aproape a finalizat programul de reabilitare, iar în ceea ce privește sectoarele 2 și 5, acestea nu au depus documentele necesare, spun reprezentanții municipalității. Asta deși sectorul 5 este cel mai sărac din Capitală.

Reabilitare termicaFoto: USER UPLOADED

Cel mai mare beneficiar al acestui program va fi Primăria Sectorului 3, condusă de primarul Robert Negoiță, pentru care Primăria Capitalei va reabilita termic 101 blocuri, valoarea investiției fiind estimată la 148 milioane lei. Valoarea exactă se va stabili după procedurile de achiziție publică și atribuirea contractelor.

Citeste aici ce blocuri din sectorul 3 vor fi reabilitate prin programul Primăriei Capitalei.

Din Sectorul 4, Primăria Capitalei va reabilita termic 16 blocuri, valoarea lucrărilor fiind estimată la circa 31 milioane lei. Citeste aici ce blocuri din sectorul 4 vor fi reabilitate prin programul Primăriei Capitalei.

Din Sectorul 6 vor fi reabilitate 15 blocuri, valoarea lucrărilor fiind estimată la circa 37 milioane lei. Citeste aici ce blocuri din sectorul 6 vor fi reabilitate prin programul Primăriei Capitalei.

"Implicarea PMB se face ca viața bucureștenilor să fie de aceeași calitate indiferent de sectorul în care locuiesc. Aceștia își doresc o accelerare a programului de reabilitare termică. Prima etapă a programului Primăriei Capitalei va cuprinde 550 de blocuri. Acest proiect va continua. Primim solicitări nu doar de la primării ci și de la asociațiile de proprietari”, a declarat primarul Gabriela Firea, la începutul ședinței de Consiliu General.

Întrebați de consilierii generali de ce Sectorul 3 beneficiază de cei mai mulți bani, iar Sectorul 5, cel mai sărac, nu are niciun bloc, reprezentanții Primăriei Capitalei spun că au făcut alocările în funcție de banii ceruți de primăriile de sector și actele depuse. În ceea ce privește Primăria Sector 5, reprezentanții Primăriei Capitalei spun că această instituție nu a depus documentele necesare intrării in program.

”Fiecare sector depune documentația. Ține de conduita fiecărui sector în cât timp reușește să strângă actele nesare și să depună documentația. Sectorul 5 nu a reușit fiindcă are o patologie aparte. Pe strada Zețarilor cât timp credeți că îmi ia mie să iau acordul de la 100 de familii”, a declarat viceprimarul Aurelian Bădulescu.

Primăria Capitalei va suporta 80% din costurile de reabilitare a blocurilor, iar asociațiile de proprietari 20%.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat recent că au solicitat înscrierea în program 200 blocuri de la Sectorul 3, 152 de Sectorul 4 și 200 de la Sectorul 6.

Primăria Sectorului 1 a finalizat licitația pentru reabilitarea termică a ultimelor 180 de blocuri din sector, iar lucrările vor începe în luna mai și se vor finaliza anul viitor, a declarat primarul Dan Tudorache, în întâlnirea live HotNews.ro.

Reamintim că primăriile de sector au propriile programe de reabilitare și pot accesa separat fonduri europene pentru astfel de proiecte.