Liberalii au votat marti in Parlament impotriva proiectelor de lege initiate de PSD. La Senat, in sedinta de plen liberalii au votat impotriva legiilor organice aflate pe ordinea de zi si initiate de USL. Desi la Camera Deputatilor, liberalii au votat alaturi de PSD impotriva motiunii simple a PDL, liderul grupului PNL, George Scutaru, a anuntat ca este ultimul vot final la care liberalii s-au aflat de aceeasi parte a baricadei cu PSD.

"Acest vot final a fost ultimul la care am fost de aceeasi parte a baricadei. Am fost parteneri onesti ai Guvernului USL in Parlament si in Guvern si regretam faptul ca ati refuzat nominalizarea unui om precum Klaus Iohannis la Ministerul de Interne. Vreau sa va asigur ca, asa cum a fost partener loial, PNL va fi si un partid de Opozitie cu adevarat. De saptamana viitoare, veti vedea ca PNL va face cu adevarat Opozitie", a spus Scutaru de la tribuna Camerei Deputatilor.

La Senat, printre legile organice respinse se numara si proiectul de lege care prevedea participarea presedintilor de consilii judetene in asociatii de dezvoltare intracomunitara, si legea finantarii partidelor politice, care permitea efectuarea de imprumuturi de catre formatiunile politice.

De precizat este ca proiectele de lege aveau rapoarte si avize favorabile din partea comisiilor de specialitate.