Ghidul alegerilor locale, duminica 10 iunie. Primarii vor fi alesi intr-un singur tur dupa o campanie apatica. Vezi cum se voteaza si orasele importante unde exista o competitie reala

de Luminita Pirvu     HotNews.ro
Vineri, 8 iunie 2012, 13:41 Alegeri 2012 | Alegeri Locale
Romanii isi aleg duminica, 10 iunie, o noua administratie locala - primari, consilii locale, presedinti de consilii judetene si consilii judetene. Votul aduce o premiera:
primarii vor fi alesi intr-un singur tur de scrutin - locul 1 ia totul. Asadar, nu va exista un al doilea tur, ca pina acum. Modificarea sistemului de vot a avut ca efect eliminarea mizei politice in multe localitati, acolo unde diferentele intre primii doi clasati erau mari, si a indus o lipsa totala de implicare din partea candidatilor in campania electorala.

 • Vezi mai jos cele mai importante informatii despre cum se desfasoara votul de duminica, sanctiunile legale, dar si lista localitatilor in care exista o competitie reala intre principalii candidati

Cum se decid castigatorii

Primarii si presedintii consiliului judetean se aleg din primul tur de scrutin. Este declarat ales primar candidatul care a intrunit cel mai mare numar de voturi valabil exprimate.

In caz de balotaj se organizeaza un nou tur de scrutin la doua saptamani de la primul tur (24 iunie 2012) la care vor participa doar candidatii care se afla in aceasta situatie.

Vor avea loc alegeri pentru: 
 • consiliile locale
 • consiliile judetene;
 • primari;
 • presedinti ai consiliilor judetene.

In municipiul Bucuresti sunt alegeri pentru: 
 • consiliile locale ale sectoarelor
 • consiliul general al Capitalei;
 • primarii sectoarelor;
 • primarul general al municipiului Bucuresti.

Alegatorul primeste 4 buletine de vot.

Consiliile locale si consiliile judetene se aleg pe circumscriptii electorale, pe baza scrutinului de lista, potrivit principiului reprezentarii proportionale.

Primarii comunelor, oraselor, municipiilor, sectoarelor Municipiului Bucuresti si primarul general al Municipiului Bucuresti, precum si presedintii consiliilor judetene se aleg pe circumscriptii electorale, prin scrutin uninominal.

Dreptul de vot se exercita numai in comuna, orasul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritoriala a municipiului in care alegatorul isi are domiciliul, conform actului de identitate, a anuntat Biroul Electoral Central

Alegatorii vor vota la aceeasi sectie de votare pentru toate cele patru functii: primar si consilier local, presedinte al consiliului judetean si consilier judetean, respectiv pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti si pentru primarul general al municipiului Bucuresti.

Potrivit BEC, cetatenii care nu se afla in circumscriptia electorala comunala/oraseneasca/municipala de domiciliu sau de resedinta, dar se afla in circumscriptia electorala judeteana sau a Municipiului Bucuresti, nu pot vota numai pentru candidatul la functia de presedinte al Consiliului Judetean si la functia de consilier judetean, respectiv pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti si pentru primarul general al municipiului Bucuresti, la o alta sectie de votare decat cea la care sunt arondati.

La cererea cetatenilor cu drept de vot care si-au stabilit cu cel putin 3 luni inaintea scrutinului resedinta in circumscriptia electorala in care au loc alegeri, acestia sunt inscrisi de catre primar in lista electorala suplimentara, pe baza actului de identitate.

In cazul in care alegatorul isi schimba domiciliul in alta circumscriptie electorala dupa inaintarea copiei de pe lista electorala permanenta la biroul electoral al sectiei de votare, acesta este inscris in lista electorala suplimentara de catre presedintele biroului electoral al sectiei de votare respective in ziua alegerilor, pe baza cartii de identitate provizorii.

Sanctiuni
 • Continuarea propagandei electorale dupa incheierea campaniei electorale prin lansarea, afisarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip, precum si sfatuirea alegatorilor, in ziua votarii, la sediul sectiilor de votare sa voteze sau sa nu voteze anumite partide politice, aliante politice, aliante electorale ori candidati independenti se sanctioneaza cu amenda de la 1400 la 2000 de lei. Constatarea si aplicarea sanctiunii se realizeaza de catre politisti.
 • Purtarea, pe durata votarii, de catre membrii biroului electoral al sectiei de votare sau de catre persoanele acreditate, de ecusoane, insigne sau alte insemne de propaganda electorala se sanctioneaza cu amenda de la 1400 la 2000 de lei. Constatarea si aplicarea sanctiunii se realizeaza de catre presedintele biroului electoral de circumscriptie.
 • Impiedicarea prin orice mijloace a liberului exercitiu al dreptului de a alege sau de a fi ales constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi.
 • Persoana care voteaza fara a avea drept de vot ori alegatorul care voteaza de mai multe ori in ziua alegerilor constituie infractiune si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
 • Violarea prin orice mijloace a secretului votului de catre membrii biroului electoral al sectiei de votare ori de catre alte persoane constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.
 • Tiparirea si utilizarea de buletine de vot false, introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine fata de cele votate de alegatori, falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale, precum si utilizarea unui act de identitate nul sau fals constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 2 la 7 ani.
 • Atacul prin orice mijloace asupra localului sectiei de votare, furtul urnei sau al documentelor electorale, ruperea sigiliilor constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 2 la 7 ani, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava.


Efectele uninominalului intr-un singur tur


Alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin a avut ca efect o lipsa totala de implicare din partea candidatilor in campania electorala in localitatile unde diferenta din sondaje intre locul 1 si restul candidatilor era prea mare pentru a putea fi surmontata.
De altfel, deputatul PDL Gelu Visan a explicat ca adoptarea legii - care a fost chiar initiativa PDL - ce a introdus  alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin a fost o greseala. Deputatul PDL a recunoscut ca, in practica, legea a creat non-combat in campania electorala intre candidati iar cetatenii risca sa se aleaga cu un primar care nu si-l doresc.

Gelu Visan: "Am constatat dupa doua spatamani de campanie electorala ca exista un anumit tip de non-combat intre candidati, chiar si cei care detin 25% in sondaje au renuntat sa se mai implice" (31 mai, Hotnews.ro)

Reamintim ca in 2008 alegerea primarilor s-a desfasurat prin doua tururi de scrutin. Singura noutate in 2008 pentru sistemul electoral romanesc a fost alegerea presedintiilor de Consilii Judetene prin vot uninominal intr-un singur tur de scrutin. Printr-o initiativa legislativa, depusa de parlamentarii PDL, in 2011 s-a modificat legea electorala privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale.

In luna mai, Parlamentul a adoptat  cu 174 de voturi "pentru", 110 voturi "impotriva" si 3 abtineri initiativa depusa de PDL si sustinuta de UDMR, UNPR  si Minoritati. Legea adoptata prevedea ca primarii sa fie alesi intr-un tur de scrutin, cu exceptia situatiilor de balotaj.

PSD si PNL s-au opus acuzand ca proiectul este nedemocratic pentru ca o minoritate poate sa-si impuna opinia, favorizeaza cumpararea de voturi, iar autoritatea se diminueaza.


Unde se duc marile batalii politice

 

Atmosfera campaniei electorala s-a dezmortit doar in cateva zone din tara, unde candidatii Puterii si Opozitiei sunt cotati la diferente foarte mici de procente. Batalie politica exista in zonele in care candidatii au sanse relativ egale, exemplu in acest sens fiind orasele Cluj, Braila, Craiova dar si in Bucuresti la sectoarele 3 si 6.

Primaria Cluj este disputata de fostul premier Emil Boc si candidatul USL, liberalul Marius Nicoara. Potrivit unui sondaj IRES comandat de Digi 24, Emil Boc risca sa piarda cursa pentru un al treilea mandat de primar al Clujului, fiind la egalitate cu candidatul USL, liberalul Marius Nicoara. In cursa pentru Cluj-Napoca, Boc si Nicoara merg umar la umar in cursa electorala, cei doi candidati intrunind fiecare cate 42% din intentiile de vot ale clujenilor

Craiova. Batalia se duce intre actualul primar Antonie Solomon si candidatul USL Lia Olguta Vasilescu. Potrivit unui sondaj CURS comdandat de Realitatea TV, Solomon (UNPR) si Vasilescu sunt la diferenta de trei procente, actuaul edil al Craiovei fiind cotat cu 42%, in timp ce candidatul USL 39% de procente.  USL ar lua 52% din voturile pentru Consiliul Local, urmata de UNPR - 18%, PDL -18% si partidul lui Dan Diaconescu.

Braila, Consiliul Judetean. Candidatul independent Sergiu Diacomatu (sustinut de AVB si, informal, si de catre PPDD) este pe primul loc in preferinte brailenilor potrivit unui sondaj CSOP la o diferenta de unsprezece procente de candidatul USL Bunea Stancu. Diacomatu este cotat cu 47%, in timp ce Bunea Stancu intruneste 36% dintre optiuni, potrivit ziarului local Obiectiv Braila

Primaria sectorului 3 din Capitala este strans disputata de actulaul edil Liviu Negoita(PDL) si Robert Negoita (USL). Potrivit unui sondaj CURS, candidatul PDL are 47% fiind urmat la mica distanta de candidatul USL, Robert Negoita, cu 44%.
In privinta alegerii consiliului local, 50% dintre respondenti ar vota candidati USL pentru functia de consilier, 24% ar vota PDL, 17% ar alege PRM, 5% PP-DD, 2% PNTCD, 1% UNPR.

La sectorul 6 candidatul USL, primarul in functie Cristian Poteras (PDL) este la egalitate in sondaj cu liberalul Rares Manescu, ambii inregistrand un procent de 38 %.In ceea ce priveste Consiliul local al sectorului 6, USL ar lua 67% din voturi, in timp ce PDL ar obtine doar 27%.

Ploiesti. Una dintre marile infringeri ale PDL se prefigureaza in municipiul Ploiesti, unde un sondaj CSCI realizat in perioada 27 mai - 3 iunie 2012 arata ca Iulian Badescu (USL) are 49% din voturi in timp ce actualul edil PDL Andrei Liviu Volosevici are 43%. La Prahova, vulnerabilitatea PDL ar fi marea popularitate a sefului CJ Prahova, Mircea Cozma, ce va obtine fara emotii un nou mandat

In Suceava, batalia pentru Consiliul Judetean este ina stransa, candidatul PDL Gheorghe Flutur ar avea doar doua procente in fata contracandidatului USL Catalin Nechifor. Potrivit unui sondaj CSCI din 27 mai - 3 iunie, actualul sef al CJ, democratul Gheorghe Flutur are 44%, iar Catalin Nechifor (USL) are 42%.

In Brasov, potrivit unui sondaj intern comandat de liberalii si citat de presa locala, actualul presedinte al Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu (PNL), a fost devansat in sondaje de independentul Nicolae Tucunel, sustinut de PDL. In sondajul liberalilor, Tucunel are 39,2%, iar Cancescu are 32,7%.

Vaslui, Dumitru Buzatu USL se afla la o diferenta de cateva procente de candidatul PDL, Dan Marian.Potrivit sondajelor citate de presa locala candidatul USL pentru sefia CJ are 42%, in timp ce candidatul PDL, Dan Marian, are aproximativ 35%.


Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14451 vizualizari

 • +25 (25 voturi)    
  "Apatica" ? (Vineri, 8 iunie 2012, 14:24)

  Simeone [anonim]

  Nu-i nici o campanie apatica, e complicitatea tuturor politicienilor din toate partidele pentru a descuraja prezenta la vot şi de a-i aduce numai pe pomanagii. Asta nu mai e campanie, asta e aruncarea in derizoriu a alegerilor: chiar daca sunt derizorii pentru electorat, ele sunt valide juridic.
  un exemplu de gandire si actiune in Romania electorala 2012:

  http://cursdeguvernare.ro/moment-istoric-la-alegeri-nasterea-upgradarea-si-manualul-de-folosire-a-noului-mutant-electoral.html
  • +10 (10 voturi)    
   nu e apatica deloc (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 2:44)

   Bogdan [anonim] i-a raspuns lui Simeone

   In sectorul 6 din Bucuresti, de exemplu, se ataca unii pe altii aproape zilnic in sutele de pliante distribuite pe strada sau plasate in casutele postale. Iar toate porcariile pe care le-am aflat m-au dus la concluzia ca nu am cu cine vota. E unul din marile esecuri ale democratiei: cand ti se propun numai candidati corupti, nu poti face nimic pentru a evita alegerea inevitabila a unuia dintre ei.
   • -3 (7 voturi)    
    dar este o campanie foarte vie ! (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 9:11)

    Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan

    Gasesc in cutia postala fel de fel de fluturasi.
    Sunt timisorean, aici candideaza rectorul, destul de respectat al politehnicii Timisoara, Nicolae Robu (pentru USL, este lioberal).
    Ce gasesc in cutia postala?
    Un mic afis, pe fond rosu gros, cu trei trandafiri, cu pozele lui Iliescu si Voican, la mijloc poza lui Robu.
    Textul: Ion Iliescu si Dan Voiculescu sustin Nicolae Robu Primar". Nu lipsesc insemnele PSD si PC.....fain afis.
    Evident este facut de concurenta.
    De ce nu fac afise in cu "Traian Basescu sustine Gheorghe Nodiţi Primar ?"
    Pentru ca , atunci, candidatul (necunoscut) al PDL nu ar mai lua nici un vot.
    Sa mai amintesc ca nu mai vad nicaieri sigla PDL sau culoarea portocalie?
    Un partid caruia ii este rusine de culoarea si sigla sa....care merge-n alegeri pe shestache....merita sa dispara.
 • +35 (49 voturi)    
  Iesiti la vot, oameni buni!!! (Vineri, 8 iunie 2012, 14:26)

  Impotriva prostiei din tara [utilizator]

  P D L merge bine! Sunt sigur ca vor face o figura buna la locale iar votul anti-P D L se va transforma pe zi ce trece in anti-USL.
  Toti cunoscutii mei care mai simpatizau cu USL inainte de venirea lor la guvernare, acum au ajuns sa fie mai inversunati ca mine. Ma gandesc ca asteptarile le-au fost inselate in cel mai meschin mod.
  La Cluj Boc are toate sansele sa redevina primar iar acest lucru inseamna cu siguranta ca din Transilvania va incepe o noua revolutie anticomunista care va cuprinde toata tara! Boc este cel mai bun premier al Romaniei postbelice, care a salvat tara de la falimentul programat de USL in 2008 si care conduc tara azi, cand sunt la guvernare, spre situatia Greciei!!!
  Daca vreti sa scapati definitiv de bolsevicii din USL, mergeti la vot si votati-ma si pe mine aici!!!
  • -15 (29 voturi)    
   buna gluma (Vineri, 8 iunie 2012, 15:28)

   dan [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

   Din ce film este?
   • +2 (2 voturi)    
    din ,,muviul'' (Duminică, 10 iunie 2012, 12:12)

    kkciosuldelahamangia [anonim] i-a raspuns lui dan

    aple rosii, from tov. mircea deaconu, sic !! :)))
    adica, unul care a ajuns ministru jucind ,,teatru''. si care, in demagogia lui, confunda Romania, cu o piesa de teatru absurd.
  • -9 (27 voturi)    
   asta e de pus la manual... (Vineri, 8 iunie 2012, 15:44)

   geo12 [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

   exemplu de postac dedicat pana la capat... Bravo!
  • -4 (8 voturi)    
   raspuns marian eugen (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 14:20)

   nel [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

   Tu nu vezi ca faci clabuci dind osanale incompetentilor,hotilor,tilharilor,banditilor pentru ca aceste calificative sint ceea ce caracterizeaza pdl.Nu vezi cati dai singur cu stingul in dreptul,il ridici in slavi pe acea stirpitura acea gresala de tipar a evolutiei umane Boc ?dar nu vrei sa vezi ca aceasta pocitanie nu are creier nici cit un pui de gaina,acesta e profesor universitar?in ce? in prostie?in hotie?in furt?in minciuna?in furtul banior poporului?in taieri de pensii si salarii?in aliante cu unguri?.Locul acestui monstru nui pe listele de vot ci la PUSCARIE.
  • +7 (11 voturi)    
   eu as vrea sa fie boc primar (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 15:06)

   al [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

   dar boc a fost respectat ca primar in cluj , mi-ar placea sa castige si asa poate isi revine si pdl-ul.personal mi se pare un dezastru sa castige usl-ul peste 50%.toata lumea stie ca pdsr a vandut romania , pnl a aruncat cu banii iar pdl a avut ghinionul sa repare b ataia de joc a celor 2 partide.
   • -3 (5 voturi)    
    cand psdr/fsn/etc a vandut romania (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 20:25)

    jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui al

    oamenii pdl-lui, inclusiv TB, faceau parte din acel partid cameleonic
   • -1 (1 vot)    
    Boc e respectat in cluj doar de prosti (si-s mult (Duminică, 10 iunie 2012, 13:55)

    adriana [anonim] i-a raspuns lui al

    PDL a furat ca nimeni pana la ei , au introdus haosul in administratie, au distrus economia (de impozitul forfetar isi mai aminteleste cineva, de sutele de mii de firme inchise de sutele de mii de someri? au mintit, au inselta, au dezbinat? nimeni nu a facut a atata rau, mai comunisti de cat comunistii in distrugerea valorilor, mao hoti decat orice mafie
 • +9 (25 voturi)    
  porcarie (Vineri, 8 iunie 2012, 14:31)

  catalin_mattei [utilizator]

  alegerea primarului intr-un singur tur de scrutin este o prostie fara seaman care aduce grave prejudicii spiritului democratiei. Exista posibilitatea ca unii sa fie alesi primari fara sa existe la nivelul comunitatii o majoritate si apoi sa fie contestati usor de populatie. Daca am merge pe astfel de idee ar trebui sa renuntam la al doilea tur de scrutin si pt prezidentiale.Ma asteptam ca acest joc murdar la democratie pe care PDL-ul l-a dorit pe cand era cu sacii in caruta sa fie imbratisat de USL cand se va schimba roata.. asta arata ca PDL= USL toti sunt o mizerie!!!
  • +16 (24 voturi)    
   Şi tupeu (Vineri, 8 iunie 2012, 15:33)

   Ana Armanca [utilizator] i-a raspuns lui catalin_mattei

   Şi tupeu. Tocmai cei care contestau "reprezentativitatea" lui Base şi a PDL-ului la guvernare, după 3 ani de criză, pentru că erau câteva sute de oameni care protestau la Universitate.
   Păi dacă la alegeri se prezintă 30% din populaţie şi primul ales are 10% din voturi, ce reprezentativitate mai are?!
 • +10 (20 voturi)    
  si apoi revotam? (Vineri, 8 iunie 2012, 14:50)

  gigi [anonim]

  Daca CurteaConctitutionala decide ca votul asta uninominal pur nu e constitutional, ce se intampla cu rezultatele acestor alegeri?
  • +4 (16 voturi)    
   minus? (Vineri, 8 iunie 2012, 15:13)

   gigi [anonim] i-a raspuns lui gigi

   care destept da minus la o intrebare?
   • +3 (5 voturi)    
    A vorbit @gigel (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 12:39)

    Fisherman [utilizator] i-a raspuns lui gigi

    Eu îți dau un minus !
    Curtea Constituțională mai poate decide doar cum va fi la Alegerile Parlamentare.

    Despre alegerile locale se poate spune doar atât: cum îți vei așterne așa vei dormi.

    Cei din orașul meu l-au dat afară în șuturi, acum opt ani, pe fostul primar, a cărui singură grijă a fost să călătorească peste hotare timp de patru ani pe banii mei și ai celorlalți cetățeni.
    Primarul actual a arătat că există bani pentru tot ceea ce trebuie unui municipiu reședință de județ.
    Sunt sigur că în orice localitate din România un astfel de primar va fi reales, indiferent de partidul care îl susține.
    Eu le urez succes tuturor acestor candidați !
    Indiferent de partid !
    • +1 (1 vot)    
     fisherman minusacul (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 20:28)

     jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Fisherman

     si...nu puteai sa raspunzi fara sa dai cu minus? eu nu urez succes la nimeni. doresc ca prin aceste alegeri sa pice ungurii din carti si sa se demonstreze lipsa de incredere a alegatorilor
  • +5 (5 voturi)    
   Alta gasca, alta traista.. (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 9:00)

   Dianora [utilizator] i-a raspuns lui gigi

   la Curtea Constitutionala se decide privind votul la parlamentare nu la locale, deci alta gasca. Du-te linistit si voteaza duminica.
 • +5 (5 voturi)    
  ce tare (Vineri, 8 iunie 2012, 15:25)

  Analfabet [utilizator]

  Deci daca spui cuiva "ba nu te duce la vot ca n-ai cu cine sa votezi, eu asa o sa fac" poti sa iei amenda =)))) ca se cheama ca l-ai sfatuit. Dar doar sambata?
 • +10 (12 voturi)    
  Mita electorala... (Vineri, 8 iunie 2012, 15:53)

  tony [anonim]

  ...pe toate drumurile vezi grupuri de oameni care reprezinta USL si care impart tot felul de obiecte, din cate stiu eu este ilegala mita electorala de orice fel...aia sunt bani din fondurile primariilor sau bani din sponsorizari de la infractori pana la oameni e afaceri...
 • +14 (14 voturi)    
  e bine asa ?!? (Vineri, 8 iunie 2012, 16:01)

  ctoma [utilizator]

  Sunt localitati care au inscris un singur candidat pentru primarie. Este suficient sa se voteze candidatul (pe el) pentru a deveni primar(in conformitate cu actuala lege electorala!). Mai e ceva de spus?
 • +11 (13 voturi)    
  tristul adevar (Vineri, 8 iunie 2012, 16:16)

  georgel [anonim]

  Eu nu o sa votez in veci o alianta care contine psd dar uninominalul intr-un singur marca pdl este o mizerie
 • +4 (6 voturi)    
  un singur tur? (Vineri, 8 iunie 2012, 16:24)

  Tomis [anonim]

  Gelu Visan, nu esti sanatos.. As vrea sa le spun eu ceva parlamentarilor care au votat retardarea asta.
 • +10 (18 voturi)    
  Nu votati USL !!! (Vineri, 8 iunie 2012, 16:51)

  Trident [utilizator]

  Nu condamnati localitatile Romaniei, nu condamnati aceasta tara la prabusire, una care se poate produce pe absolut toate planurile.
  Uitati-va la liderii USL si la cei din spatele lor. Asta vreti? O Romanie a duplicitarismului, o Romanie a prostului gust, a bandelor comuniste nesatule, pline de ura si de dorinta razbunarii.
  Astia nu au decat un ideal suprem: sa dispara PDL si Basescu.
  Bun. Sa presupunem ca vor dispare. Si? Cu ce ii inlocuim? Vreti din nou sa o luam de la capat in privinta luptei anticomuniste? Vreti sa ne intoarcem iarasi in 1990?
  Votati pe oricine in afara de USL. Dati-i Romaniei o noua sansa si nu o dictatura neo-comunista de cea mai joasa speta.
  • +4 (6 voturi)    
   Ăsta este extremism... (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 13:09)

   Fisherman [utilizator] i-a raspuns lui Trident

   Un extremism local.
   Poate ai motive...

   @Trident , din capul locului trebuie să-ți spun că și eu urăsc din suflet ”bandele comuniste nesătule, pline de ură și de dorința răzbunării”.
   Dar această ură nu mă împiedică să gândesc drept !
   Pe plan local, nu toți cei care au pupat dosul nomenclaturiștilor de dinainte și de după 1989 au fost jigodii.
   Unii au fost niște eroi. Eroi neștiuți. Ei au avut ca singur obiectiv realizarea unui mediu în care viața să se desfășoare normal, nepolitizat, bazat pe merit.
   Unii dintre acești eroi au murit de inimă rea văzând că sacrificiile lor nu sunt răsplătite de recunoașterea celor care au beneficiat. Acești beneficiari au constatat că le merge bine dar - neavând un termen de comparație cu nivelul de trai din alte locuri - au crezut că asta e normalitatea.

   Acum este prea târziu să mai găsești și să elimini neo-comuniști. Nici nu ai putea chiar dacă ai vrea.

   Societatea românească este infectată de virusul patronajului mafiot.
   Crezi că PDL sau PNL sau PSD sau PC sau PPDD sau toți ceilalți sunt populații de îngeri ?

   Democrația în România va exista doar atunci când indivizi ca tine sau ca mine care strigăm ”-Jos USL !” sau ca alții care strigă ”-Jos PDL !” se vor trezi din amețeala asta și îi vor privi în față pe cei contra cărora strigă, le vor demonta minciunile și dezinformările astfel încât toți acei indivizi să nu mai îndrăznească și altă dată.

   Votul negativ nu are nici un efect.

   NUMAI VOTUL VALABIL ESTE NUMĂRAT !

   Dacă vrei să ai conștiința împăcată trebuie să te duci la vot și să furnizezi voturi valabile...
  • 0 (2 voturi)    
   disparitie pdl (Duminică, 10 iunie 2012, 10:11)

   tila [anonim] i-a raspuns lui Trident

   Ai in mare masura dreptate.
   Dar mai intai sa dispara pdl-ul.
   Cred ca o mare parte din cei care nu sunt doar postaci trebuie sa fie de acord cu asta.
 • +2 (8 voturi)    
  La Focsani totul este rosu (Vineri, 8 iunie 2012, 17:04)

  Straistaru Eugen [utilizator]

  Aici nu se candideaza, aici se iese sigur :|
 • +4 (4 voturi)    
  Apatica? Pentru cine? (Vineri, 8 iunie 2012, 22:15)

  adrian [anonim]

  Pentru presa a fost apatica, pt. ca nu a avut subiecte "fierbinti" pe care sa le transmita. Ati vazut cum au "devorat" bataia de la Mangalia? Pentru presa, noi suntem animalele de la circ, pe seama carora ei se distreaza.
  De aceea jurnalistilor li s-a parut o campanie electorala apatica.
 • +7 (7 voturi)    
  Dl Ponta (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 8:38)

  florin [anonim]

  declara ca il intereseaza foarte tare batalia pt Cluj. Cand am vazut listele de la consiliul locali "oameni" ca Puiu Sumlea am crezut ca e o gluma proasta, desii sunt membru PSD. Cum poti sa numesti un asemea arogant cu o imagine atat de prosta, oricati bani ar platii, cum poti sa iti bati joc de munca atator oameni ascuzand in spatele listelor, personaje cu un caracter infect. oameni care se ocupa numai cu mizerii, oameni care ameninta in stanga si in dreapta cu relatiile lui...
 • -2 (4 voturi)    
  comentariu (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 14:03)

  bobimorcov [anonim]

  Aceasta companie e mult mai murdara decit precedentele,frica celor de la pdl face aceasta campanie interesanta,ei pdl tin cu dinti de ciolan,isi schimba numele,culoarea,sigla nu se mai recunosc ei insisi nu le vine sa creada ca romini sint atit de fraeri si le mai dau inca voturi.Aceste nulitati pdl care acum sint verzi si sau transformat in crestini liberali,vai de capul lor cit pot fi de fraeri poporul ii va recunoaste orice nume si culoare ar avea sii va sanctiona caatare.Poporul e hotarit sa scape de ciuma portocali,sau mai nou ciuma verde.
 • +5 (5 voturi)    
  Vot (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 14:36)

  Cristi.Moldovan [utilizator]

  Încurajez participarea la vot, și exprimarea unei opinii oferind votul unei persoane, unui caracter. Votați OMUL, nu partidul!
  • +2 (2 voturi)    
   aici este problema (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 20:35)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Cristi.Moldovan

   1. in majoritatea cazurilor nu ai ce om sa alegi
   2. de fapti votezi o gasca, nu un om
 • +3 (3 voturi)    
  GHIDUL ALEGERILOR LOCALE 2012 (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 15:32)

  Octav Pelin [anonim]

  felicitari echipei redactionale pentru publicarea acestui ghid care il lumineaza pe roman cum are loc procedura de votare la alegerile locale din 2012
 • -3 (3 voturi)    
  la Ploiesti (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 16:26)

  pipi [anonim]

  La Ploiesti, marea vulnerabilitate a PDL este Roberta Anastase! Oricum, daca vorbim de vulnerabilitati, te referi la ceva din curtea ta, la o chestie care iti apartine, te caracterizeaza, iti este proprie si nu la ceva extern. In enuntul dat, popularitatea lui Mircea Cosma poate fi orice (un pericol, un obstacol, o dificultate) pentru PDL, numai o vulnerabilitate, nu! Dar, ma rog, logica de jurnalist facut pe coltul mesei. M-as mira daca ati posta comentariul!
 • 0 (0 voturi)    
  alegeri (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 18:13)

  andrei [anonim]

  Saracul Ploiesti, iar o sa fie calarit de baronii pesdei, care au furat tot ce au putut si acum se inghesuie sa fure si pentru generatiile viitoare. Nu o fi Volosevici cel mai tare, dar daca ne apuca iar pesedeii (oprea cosma, calota si acum badescu - cu litere mici) ne ducem de rapa, deja beizadelele lor parcheaza peste tot prin intersectii, pe sapte benzi in fata sediului , incalca legea peste tot , sen ca vin iar la putere. Ploiesteni nu votati psdeii!!! Nici PDL, sau PPDD, votati independenti, orice, nu usl si toata cloaca comunista! O sa fie vai si amar de noi!
 • +1 (1 vot)    
  Unde se duc marile batalii politice (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 21:54)

  vasile [anonim]

  In orasul lui Vela, nici nu stiti ce batalie este.

  Se lauda ca nu are frica dar e teroare in tot orasul.
  Ati uitat un oras mic de provincie, oras in care Vela si Frunza sunt stapini.
  Sunt stapini fiinca nimeni nu i-a deranjat niciodata.

  vela are afise in tot orasul si nici acum la incheierea campaniei nu si-a luat afisele si reclama electorala nici macar la 500 m de sectia de vot cum prevede legea.
  Amenzile sunt aprobate di date la comanda sa.
  de ce ati uitat oamenii care mai au curaj sa infunte o mafie, o gasca de profitaori.
  Daca s-ar venii in localitatea Caransebes pentru o ancheta jurnalistic ar fi multe de spus.

  sa auzim de bine.
 • +4 (4 voturi)    
  Alegeri (Sâmbătă, 9 iunie 2012, 23:33)

  Observer [anonim]

  Consecinta alegerii intr-un tur a primarilor si pres. cons. jud. e ca in orasele ardelene acestia vor fi toti maghiari. Maghiarii merg masiv la vot si voteaza unitar. Romanii, impartiti prin 3-4 partide, mai si absenteaza. O masura ninspirata si nedemocratica. Poti fi primar cu 25% din voturi.
 • -3 (3 voturi)    
  S-a deschis PRIMA BURSA DE CONTABILITATE din Roman (Duminică, 10 iunie 2012, 10:40)

  vladmir [anonim]

  Vrei sa primesti cea mai buna oferta contabila pentru firma ta ?
  Posteaza gratis o oferta pe http://www.bursadeconta.ro

  Bursa este locul de intalnire al oamenilor profesionisti, unde in TIMP REAL CEREREA firmelor care au nevoie de servicii contabile se intalneste cu OFERTA LARGA atat ca pret cat si ca notorietate a serviciilor expertilor contabili.
 • 0 (0 voturi)    
  asta cum se cheama??? (Duminică, 10 iunie 2012, 18:31)

  acva [anonim]

  EXIT POLL. ALEGERI LOCALE 2012. Rezultate ŞOCANTE în Bucureşti
  PUBLICAT
  Astăzi, la 16:48
  ACTUALIZAT
  Astăzi, la 16:53
  SURSA
  REALITATEA.NET
  COMENTEAZĂ
  Prezenţa mare la vot în prima parte a zilei pare să le sufle în pânze celor cu culoarile roş-galbene. Portocalele suferă destul de mult.
  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/exit-poll-alegeri-locale-2012-rezultate-socante-in-bucuresti_951208.html#ixzz1xP8YB3IF


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by