USL este in plin proces de validare a candidaturilor, urmand sa anunte oficial pe 19 martie candidatii cu care va intra in batalia pentru alegerile locale. PSD, PNL si PC au stabilit in majoritatea judetelor candidatii pentru sefia Consiliilor Judetene si la primariile resedinte de judet. Mai exista cateva zone unde inca se negociaza. In Dambovita, Neamt, Suceava, Botosani sunt inca probleme la nominalizarea candidatilor eligibili, in special intre liberali si conservatori. Negocierile intre PSD, PNL si PC continua pe Bucuresti unde liderii USL isi disputa sectorul 6.

  • Click pe judete pentru a afla candidatura USL la Consiliul Judetean (CJ) si Click pe Municipiile resedinta de judet pentru a vedea candidatura USL la primarie.
  • Zoom pe harta, pe Bucuresti, pentru a vedea candidaturile USL pentru primariile de sector

Vezi harta mare in Arcgis.com

Harta de baza - Bing Maps Road - Microsoft Corporation and its data suppliers este oferita prin intermediul serviciului de cloud ArcGIS.com, serviciu oferit de ESRI.

Potrivit Protocolului USL, PSD are dreptul sa numeasca 21 de candidati la CJ si 20 de candidati pentru municipiile resedinta de judet. Alianta de Centru Dreapta (PNL-PC) are 20 de candidati pentru CJ si 20 pentru resedintele de judet.

Lista candidaturilor pe sectoare in Capitala nu a fost finalizata, liderii USL fiind in plin proces de negociere. Potrivit surselor HotNews.ro, validarea candidaturilor nu va fi prezentata odata cu lista candidatiilor din tara, urmand sa se mai efectueze noi sondaje pe Capitala.

Bucuresti. Potrivit intelegerii initiale, PSD prelua candidaturile pe sectoarele 3, 5 si 6 iar ACD 1, 2 si 4. Plecarea lui Cristian Piedone a rasturnat calculele USL, liberalii revendicand candidatura pe sectorul 6. Potrivit surselor citate la sectorul 1 va candida Andrei Chiliman (PNL), in sectorul 2 Dan Cristian Popescu (PNL), sectorul 3 va candida deputatul PSD Robert Negoita, la 5 Marian Vanghelie. Sectoarele 4 si 6 sunt in continuare cu probleme.

Problema este la sectorul 6 unde toate cele trei partide doresc sa-si nominalizeze candidat. PNL il propune pe Rares Manescu, PSD are doua variante Ecaterina Andronescu si Gabriel Mutu iar PC pe Stefan Florescu. Cel mai bine cotat in sondaje pare a fi liberalul Rares Manescu.

In functie de decizia pe sectorul 6, PSD ar putea pune candidat la sectorul 4. Pentru aceasta primarie social democratii au doua variante: Bogdan Diaconu sau Nicolae Banicioiu (care nu este deloc tentat sa candideze). O alta varianta ar fi daca PSD nominalizeaza la sectorul 6 candidatul, conservatorii sa propuna candidatul la sectorul 4. Decizia finala va fi luata in USL dupa rezultatul unor noi sondaje comandate.

Judete in care nu s-au finalizat candidaturile:

Buzau. Liderul PSD Buzau Constantin Boscodeala a cerut in nenumarate randuri conducerii PSD ca organizatia pe care o conduce sa nominalizeze candidatul la Consiliul Judetean, propunandu-l pe Victor Mocanu. Potrivit protocolului USL, liberalii au cedat PSD o candidatura in plus la Consiliul Judetean (PSD-21 de candidaturi, ACD-20) in schimbul sefiei CJ Buzau.

In ciuda presiunilor pe care liderul PSD Buzau le-a facut la centru, la nivelul USL s-a stabilit ca liberalul Cristian Bigiu sa ramana candidatul la CJ Buzau. Liderii USL au incercat in nenumarate randuri sa calmeze tensiunile in judet insa fara niciun rezultat. Constantin Boscodeala a anuntat ca organizatia va merge separat in alegeri cu nominalizarea lui Victor Mocanu la sefia CJ.

Dambovita. Tensiuni intre social democrati si conservatori. Senatorul PSD Adrian Tutuianu, candidat la sefia CJ Dambovita are rezerve in ceea ce priveste nominalizarea unui conservator la primaria Targoviste. De altfel, Tutuianu chiar a demisionat din functia de presedinte executiv al PSD Dambovita. Pentru a evita o eventuala renuntare a acestuia de a candida, liberalii sunt dispusi sa nominalize candidatul la primaria Targoviste si sa renegocieze cu PC. Astfel a fost propus liderul filialei PNL, Gabriel Grozavu. Conservatori au cedat candidatura de la primaria Targoviste in schimbul nominalizarii candidatului la o alta primarie resedinta de judet.

Botosani. Probleme intre PNL si PC pe candidatul la sefia CJ. Liberalii il propun pe Florin Turcanu insa conservatorii sustin ca acesta nu are sanse de castig pentru ca e cotat cu rezultate foarte slabe in sondaje. PC doreste sa-l impuna pe Paul Onisa. Negocierle nu s-a finalizat. La primaria municipiului nu sunt probleme, PSD nominalizandu-l pe Ovidiu Portariuc sa candideze din partea USL.

Neamt. PSD-ului ii revine sefia CJ Neamt insa nu au inca un candidat eligibil. Cel mai bine cotat in sondaje este independentul Ioan Muntean, fost deputat PSD (acum independent) insa acesta nu a acceptat inca oferta de a candida din partea PSD. Totodata, conservatorii doresc sa nominalizeze candidatul la primaria Piatra Neamt avand ca propunere pe Florin Tofan. Social democratii nu doresc candidatul consevatorilor, Tofan fiind suspectat de intelegeri cu actualul primar PDL, Gheorghe Stefan.

Suceava. Candidatul pentru sefia CJ este stabilit si numit de PSD dar problemele intervin la primarie unde, candidatura revine liberalilor. PNL are mai multi posibili candidati, cu cele mai mari sanse este cotat presedintele PNL Suceava, Alexandru Baisanu. Ca nume vehiculate mai sunt Ovidiu Doroftei, Mihai Sandu Capra si Ilie Nita. Nu s-a luat inca o decizie finala.

UPDATE mai 2012 - Harta contine informatiile oficiale asa cum sunt ele prezentate pe site-ul USL