Fostul vicepresedinte al Bancii Dacia Felix, Mircea Horea Hossu, care a fost extradat, vineri, din Franta, va fi incarcerat la Penitenciarul Rahova, informeaza Mediafax.

Fostul vicepresedinte al Bancii Dacia Felix, Mircea Horea Hossu, a fost extradat in Romania, ajungand cu o cursa care a aterizat la ora 16:30, pe Aeroportul Henri Coanda.

Mircea Horia Hossu a fost adus din Franta, in baza procedurilor de extradare, de politisti de la Biroul National Interpol.

Fostul vicepresedinte al Bancii Dacia Felix, in varsta de 54 de ani, are de executat o pedeapsa de zece ani de inchisoare, fiind condamnat de magistratii Tribunalului Bucuresti, in 12 noiembrie 2003, pentru luare de mita.

Hossu a fost dat in urmarire internationala in 7 august 2004, fiind arestat provizoriu de autoritatile franceze in Dijon, in 11 iulie 2007.

In perioada 29 iulie - 3 august 1993, in calitate de prim-vicepresedinte al Bancii Dacia Felix - Filiala Cluj, si presedinte al Comitetului de Credit si Risc, a pretins si primit o mita de 20.075.000 de lei vechi pentru a facilita imprumutul.

Mircea Horea Hossu este judecat, alaturi de Sever Muresan, intr-un alt dosar legat de falimentul Bancii Dacia Felix, el fiind acuzat de inselaciune, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals, gestiune frauduloasa si abuz in serviciu.

Hossu si Muresan au fost arestati in ianuarie 1997 si eliberati, in urma unor vicii de procedura, sase luni mai tarziu.