SC Oltchim SA Rm. Valcea intentioneaza sa ceara sprijinul Comisiei Europene pentru a obtine un ajutor de stat, in vederea normalizarii capacitatii de productie, diminuata, in prezent, din cauza crizei economice, cu aproximativ 50%, transmite NewsIn.

La sedinta extraordinara a Comisiei de Dialog Social, initiata, sambata, de catre Prefectura Valcea, la sediul SC Oltchim, ca urmare a solicitarii Sindicatului Liber Oltchim, directorul general Constantin Roibu a declarat ca, in aproximativ doua saptamani, va fi finalizata documentatia cu care societatea, precum si institutii ale statului implicate in acest demers, vor solicita CE acordul pentru a obtine aprobarea maririi capitalului social al SC Oltchim, de la 80 de milioane euro, in prezent, la 150 milioane euro, si pentru a se solicita, in premiera, un ajutor de stat, pentru o garantie de 86 milioane euro, in baza careia compania ar putea accesa credite.

Directorul Roibu s-a aratat optimist, in ceea ce priveste aceasta perspectiva, declarand ca, in actualul context economico-financiar, UE si-a demonstrat deja operativitatea. "Nu se pune problema sa nu obtinem cele solicitate, cata vreme CE a aprobat cereri similare, din partea altor tari", a spus Roibu, care a precizat ca din acesti bani ar putea achizitiona instalatia de Petrochimie de la Arpechim Pitesti, vitala pentru salvarea companiei valcene.