O gravura pe cupru realizata de celebrul pictor spaniol Francisco Goya, apartinand unui muzeu din Belgrad si disparuta din 1996, a fost gasita in bucataria vilei fostului presedinte sarb Slobodan Milosevici, transmite Mediafax.

"Este, intr-adevar, vorba de gravura 'Muchachos al avio', de Goya", a confirmat Momo Cvijovic, arheologul-sef al Muzeului de istorie din Belgrad, proprietarul acestei opere de arta. "Ea facea parte dintr-o serie de gravuri, intitulata 'Los Caprichos'", a adaugat Cvijovic.

Seria "Los Caprichos" a apartinut fostului conducator al Iugoslaviei, Josip Broz Tito, care a primit-o cadou la sfarsitul anilor '70, in timpul unei vizite in Europa Occidentala, potrivit informatiilor oferite de cotidianul Politika.

Gravura a fost descoperita din intamplare de un jurnalist de la cotidianul sarb, in timpul unei vizite efectuate in vila in care a trait Slobodan Milosevici, decedat in 2006, la Haga, unde era judecat de Tribunalul Penal International (TPI) pentru faptele comise in timpul conflictelor care au condus la destramarea fostei Iugoslavii, in anii '90.