Hidrologii au actualizat, astazi, avertizarea emisa zilele trecute si au ridicat atentionarea cod portocaliu de inundatii, pastrand-o pe cea cod galben pentru 13 judete ale tarii, pana maine la pranz, anunta Mediafax.

Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile a trimis, vineri, o avertizare hidrologica prefecturilor judetelor Alba, Arad, Bacau, Bihor, Brasov, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mures, Neamt, Prahova, Salaj si Suceava.

Autoritatile judetene au fost informate ca, de vineri de la pranz si pana sambata la pranz, sunt prognozate scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si cresteri de debite si niveluri cu probabilitate mica de depasire a cotelor de atentie in bazinele hidrografice ale raurilor Barcau, Crisul Alb, Tarnava Mica, Aries, Olt, Prahova, Suceava, Moldova, Bistrita, Trotus si Buzau.

Hidrologii se mai asteapta la inundatii locale de vineri pana sambata dimineata, la ora 6.00, ca urmare a ploilor abundente prognozate de meteorologi, in zonele de deal si de munte din judetele Salaj, Cluj, Bistrita Nasaud, Mures, Alba, Hunedoara, Sibiu, Brasov, Covasna, Harghita, Bacau, Neamt si Suceava.