Transportatorii rutieri blocheaza in continuare soseaua de centura a Capitalei. Ei au oprit marsul inceput dimineata, insa sute de camioane stationeaza si acum pe sosea. Transportatorii spun ca nu vor pleca de acolo pana cand premierul Calin Popescu Tariceanu nu va accepta un dialog cu ei, anunta televiziunile de stiri.

Traficul este un cosmar, din cauza ca sute de tiruri stationeaza pe marginea soselei de centura si incurca circulatia.

"Asteptam un semnal de la premier. Sa vina acum, poate sa treaca pe aici, pentru ca este la Pitesti. Se poate opri 15 minute sa vorbeasca cu noi", a spus Augustin Hagiu, presedintele Federatiei Operatorilor de Transport Rutier, citat de Mediafax.

Peste 150 de transportatori rutieri au plecat, marti dimineata, in mars cu camioanele pe Centura Capitalei, din zona Autostrazii A1 Bucuresti - Pitesti, dar s-au oprit in jurul orei 10.

Luni dupa-amiaza, transportatorii au organizat un alt mars cu camioanele pe soseaua de Centura, care a durat aproximativ cinci ore. Alte cateva zeci de transportatori, lideri de sindicate, au protestat, luni dimineata, in fata Guvernului, solicitand sa fie primiti urgent de premierul Calin Popescu Tariceanu pentru a le rezolva problemele.

Protestatarii cer eliminarea rovinietei, reducerea pretului la carburanti si drumuri mai bune. Ministerul Transporturilor a solutionat 20 dintre problemele ridicate de protestatari, dar nu si pe cea mai importanta - eliminarea rovinietei. Pentru a cauta solutii si la aceasta problema, va fi creata o comisie mixta, din care vor face parte si reprezentanti ai transportatorilor, potrivit Radio Romania Actualitati.