O alunecare de teren s-a produs, sâmbătă, pe o stradă din municipiul Sighişoara, în urma acesteia mai mulţi copaci fiind în pericol să cadă peste o gospodărie, transmite News.ro. La faţa locului au fost mobilizaţi pompierii din Sighişoara, care intervin pentru limitarea efectelor alunecării de teren.

SighisoaraFoto: USER UPLOADED

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, Cristian Virag, a declarat sâmbătă pentru News.ro că alunecarea de teren s-a produs pe o suprafaţă de circa 70 de metri pe strada Caisului din Sighişoara, punând în pericol o gospodărie din apropiere.

"În urma alunecării de teren există pericolul ca mai mulţi copaci să cadă pe anexa gospodăriei. În prezent nu se impune evacuarea persoanelor care locuiesc în casa din apropiere, iar situaţia este monitorizată de colegii noştri de la Sighişoara", a spus Virag.

Aceasta nu este singura alunecare de teren produsă în ultima perioadă în Sighişoara. În luna februarie, zidul de incintă al Cetăţii Medievale Sighişoara s-a prăbuşit pe o porţiune de 4,6 metri, în zona Tronsonului 11, camerele de supraveghere surprinzând momentul.

În documentaţia istorică existentă - planuri ale cetăţii din anul 1750 - rezultă că, în zona prăbuşirii zidului de incintă, în vechime, au avut loc alunecări de teren, iar lucrările edilitare de refacere au fost efectuate în anul 1858, potrivit reprezentanţilor locali.