Doua persoane au fost retinute de catre politisti, pentru 24 de ore, in urma repetatelor scandaluri intre familiile de romi din municipiul Lugoj, judetul Timis, acestia urmand sa fie dusi in arestul Inspectoratului de Politie Judetean Timis, potrivit news.ro.

Potrivit politistilor, marti seara doua persoane au fost retinute pentru 24 de ore, in urma scandalurilor intre familiile de romi din Lugoj. Cele doua persoane retinute nu au, insa, legatura cu impuscaturile din noaptea de luni spre marti sau cu cele de vineri, ci cu un alt scandal in care o masina a fost lovita cu topoarele de mai multi indivizi.

Incidentul a avut loc tot in municipiul Lugoj in urma cu cateva zile.

Miercuri, cei doi barbati retinuti vor fi prezentati judecatorilor cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Politistii fac in continuare cercetari si incearca sa ii gaseasca pe cei care au tras focuri de arma spre familia de romi rivala.

Vineri, un scandal a reizbucnit la Lugoj intre doua familii de romi, cand mai multi necunoscuti au tras focuri de arma spre poarta unei case, apoi au disparut. Politistii au ajuns imediat la locul incidentului, insa nu i-au prins pe atacatori.

In noaptea de luni spre marti, o familie de romi care se afla pe terasa vilei in care locuia a fost atacata cu focuri de arma de indivizi care doar au lasat in jos geamurile unei masini din care au tras cu arma.

La locul incidentului, au sosit iar politistii, iar cand au inceput sa adune probele romii au incercat sa ii indeparteze pe politisti pentru a aduna ei tuburile de cartuse. Cu toate acestea, politistii au reusit sa adune probele necesare, iar pe parcursul zilei de marti au facut mai multe cercetari si au audiat mai multe persoane.