Un sofer in varsta de 38 de ani, din Bacau, depistat in trafic ruland cu 121 de km pe ora in localitate, a fost incatusat de catre politisti dupa ce a incercat sa sara din masina Politiei in timp ce era dus la spital, unde s-a constatat ca barbatul avea o alcoolemie de 0,91 la mie, relateaza Mediafax.

Potrivit Politiei Judetene Bacau, soferul a fost oprit in trafic pe strada Marasesti, din municipiul Bacau, dupa ce politistii l-au inregistrat cu aparatul radar ruland cu masina cu o viteza de 121 km pe ora in localitate, respectiv cu 71 de km peste limita legala admisa.

Politistii au incercat sa-l testeze cu aparatul etilotest si, pentru ca barbatul a refuzat, agentii l-au urcat in autospeciala de politie pentru a-l conduce la spital cu scopul recoltarii de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

"In drum spre unitatea medicala, soferul a devenit recalcitrant si a incercat sa coboare din masina de politie, motiv pentru care a fost incatusat. La spital a refuzat prelevarea probelor biologice de sange, dar a acceptat testarea etilotest, rezultatul fiind de 0,91mg/l alcool pur in aerul expirat", a declarat, luni, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Bacau, Narcisa Butnaru.

Politistii bacauani au intocmit dosar penal pe numele barbatului pentru conducerea unui autovehicul avand o imbibatie alcoolica peste limita legala admisa si refuz de recoltare a probelor biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.