Circulatia rutiera este ingreunata, luni dupa-amiaza, pe DN 1, in zona statiunilor montane de pe Valea Prahovei, valorile de trafic fiind ridicate pe sensul de coborare dinspre Brasov catre Bucuresti, relateaza Agerpres.

Potrivit Politiei Rutiere, se circula cu viteza redusa pe DN 1, in zona statiunilor Azuga, Busteni si Sinaia, unde pe sensul de coborare spre Capitala se inregistreaza valori de trafic ridicate.

De asemenea, pe raza orasului Busteni s-a format coloana de autoturisme, insa aceasta este in miscare.

Politistii rutieri actioneaza pentru fluidizarea traficului, acestia estimand ca valorile de trafic vor creste si mai mult in urmatoarele ore.

In aceste conditii, conductorii auto sunt sfatuiti sa urmeze ruta alternativa DN1A Sacele - Cheia - Valenii de Munte pentru a evita aglomeratia de pe DN 1 Brasov - Ploiesti.

Peste 10.000 de turisti au petrecut Pastele in statiunile montane de pe Valea Prahovei, unde operatorii economici au scos la vanzare pachete care au costat intre cateva sute de lei si cateva sute de euro.

Iubitorii sporturilor de iarna au avut ocazia sa schize pe partiile de mare inaltime de la Sinaia, din Valea Soarelui, unde stratul de zapada s-a mentinut, in timp ce altii au facut plaja la 2.000 de metri altitudine sau au petrecut la iarba verde.